vrijdag 5 juni 2015

Saucijsjes met ananassalsa en rucola


Met het warme weer van vandaag wil je natuurlijk iets tropisch op je bord! Deze worstjes met pittige ananassalsa voldoen daar helemaal aan. Ik kwam het recept een tijdje geleden tegen op de website van BBC Food en gisteren dus eindelijk gemaakt. Serveer er geroosterde aardappeltjes bij en een glas koud gemberbier of gewoon bier.



4 varkenssaucijzen
1 el lichtbruine basterdsuiker
300 gram verse ananas, in kleine blokjes gesneden
halve rode peper, in ringetjes
sap van 1 limoen
1 el sambal badjak
1,5 el fijngehakte koriander
zout
75 gr rucola
sap van 1 citroen
4 el olijfolie
eventueel honing naar smaak

Verhit de oven voor op 180C
Doe de worstjes in een ovenschaal en bak ze 25 - 30 minuten in de oven tot ze gaar zijn. (Ze bleven bij mij een beetje bleek, dus heb ik ze nog even in de koekenpan gebakken voor een mooi bruin kleurtje.)
Verwarm de suiker op middelhoog vuur tot deze begint te smelten.
Roer dan de ananasblokjes erdoorheen en laat 4 tot 5 minuten zachtjes koken tot ze iets gekarameliseerd zijn.
Neem de pan van het vuur en doe de ananas in een kom en meng met de rode peper, sambal, limoensap en koriander.
Voeg zout naar smaak toe en laat afkoelen.
Klop de olijfolie met het citroensap tot een dressing en doe er wat honing bij als je het te scherp vindt.
Schep de rucola door de dressing en serveer met de worstjes en de salsa.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten