Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren....
2 halve kipfilets
olijfolie
peper en zout
halve el oregano
1 kleine ciabatta in stukken gescheurd
10 plakken pancetta
50 gr rucola
1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd
balsamicoazijn
vers geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm de oven voor op 190C.
Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie.
Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood.
Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven.
Voeg na 5 minuten het brood erbij.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Bak de pancetta in een beetje olie knapperig.
Scheur de kipfilet in stukjes.
Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons.
Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade.
Strooi er wat Parmezaanse kaas over.
Klinkt erg goed, ga dit vanavond uitproberen bedankt voor het recept!
BeantwoordenVerwijderen