Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolade Truffel Cheesecake


Wat een caloriebom! Maar wel heel erg lekker..... Vorige week keken we naar het tv-programma "The Hairy Bikers" op de BBC. Twee mannen rijden met hun motor overal heen en gaan dan koken. Deze keer maakten de Britse heren een roadtrip door de Lage Landen en in Brugge werd deze Belgian Chocolate Truffle Cheesecake gemaakt.

200 gr pure chocolade, in brokken
500 gr Mon Chou Zacht en Luchtig
200 ml crème fraîche
150 gr kristalsuiker
3 grote eieren

300 gr Oreo of Digestive Chocolade
50 gr gesmolten boter

Belgische chocoladetruffels
witte chocolade, geschaafd of poedersuiker

Vet een springvorm van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze in een pan met een laagje kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.
Smelt al roerende de chocolade.
Laat een paar minuten afkoelen.
Breek de koekjes grof en maal ze in een keukenmachine fijn.
Voeg de gesmolten boter toe en mix nog even door.
Doe de mix in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel de bodem goed aan.
Zet in de koelkast.
Verhit de oven op 180C.
Mix de Mon Chou, suiker, eieren en crème fraîche tot een smeuïg geheel.
Voeg al roerende de gesmolten chocolade toe.
Haal de vorm uit de koelkast.
Leg drie stukken aluminiumfolie kruislings over elkaar, zet de springvorm in het midden en vouw de folie om de vorm omhoog.
Verdeel de vulling over de koekbodem.
Zet de springvorm in een groot bakblik, vul dit met kokend water tot halverwege de hoogte van de springvorm.
Bak de taart 35 - 45 minuten in het midden van de oven.
De taart is goed als hij bijna stevig is, maar nog wel een beetje wiebelig.
Doe de oven uit.
Laat een uur in de oven staan, maar laat de deur op een kier staan door er een opgevouwen handdoek tussen te doen.
Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder de rand van de vorm.
Garneer met de truffels en met witte chocolade of poedersuiker.

En na het eten van zelfs een klein stukje, maar een paar kilometer extra hardlopen of fietsen......

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.