Doorgaan naar hoofdcontent

Chocolade Truffel Cheesecake


Wat een caloriebom! Maar wel heel erg lekker..... Vorige week keken we naar het tv-programma "The Hairy Bikers" op de BBC. Twee mannen rijden met hun motor overal heen en gaan dan koken. Deze keer maakten de Britse heren een roadtrip door de Lage Landen en in Brugge werd deze Belgian Chocolate Truffle Cheesecake gemaakt.

200 gr pure chocolade, in brokken
500 gr Mon Chou Zacht en Luchtig
200 ml crème fraîche
150 gr kristalsuiker
3 grote eieren

300 gr Oreo of Digestive Chocolade
50 gr gesmolten boter

Belgische chocoladetruffels
witte chocolade, geschaafd of poedersuiker

Vet een springvorm van 23 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze in een pan met een laagje kokend water. Zorg ervoor dat de bodem van de kom het water niet raakt.
Smelt al roerende de chocolade.
Laat een paar minuten afkoelen.
Breek de koekjes grof en maal ze in een keukenmachine fijn.
Voeg de gesmolten boter toe en mix nog even door.
Doe de mix in de springvorm en druk met de achterkant van een lepel de bodem goed aan.
Zet in de koelkast.
Verhit de oven op 180C.
Mix de Mon Chou, suiker, eieren en crème fraîche tot een smeuïg geheel.
Voeg al roerende de gesmolten chocolade toe.
Haal de vorm uit de koelkast.
Leg drie stukken aluminiumfolie kruislings over elkaar, zet de springvorm in het midden en vouw de folie om de vorm omhoog.
Verdeel de vulling over de koekbodem.
Zet de springvorm in een groot bakblik, vul dit met kokend water tot halverwege de hoogte van de springvorm.
Bak de taart 35 - 45 minuten in het midden van de oven.
De taart is goed als hij bijna stevig is, maar nog wel een beetje wiebelig.
Doe de oven uit.
Laat een uur in de oven staan, maar laat de deur op een kier staan door er een opgevouwen handdoek tussen te doen.
Haal uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Verwijder de rand van de vorm.
Garneer met de truffels en met witte chocolade of poedersuiker.

En na het eten van zelfs een klein stukje, maar een paar kilometer extra hardlopen of fietsen......

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...