
We zijn een paar keer op camping Lucherino in Toscane geweest. Als je van rust en een prachtige omgeving houdt, moet je hier heen! Geen camping met disco en animatieteam, maar wel een zwembadje en een klein restaurant waar dames uit het dorp de heerlijkste dingen koken. Eén van de keren dat wij daar waren mochten we met deze uitsluitend Italiaans sprekende dames koken. Met Ise, de moeder van campingeigenaar, maakte ik deze heerlijke tiramisu. Ise is inmiddels overleden, maar dankzij deze tiramisu denken we met enige regelmaat nog eens aan haar.
250 gr mascarpone
1 ei
1 zakje vanillesuiker
1,5 borrelglaasjes amaretto
1 pak kaneelkoekjes (Langetjes van Verkade)
1 kop sterke koffie
pure chocolade
Klop de mascarpone met het ei, vanillesuiker en half borrelglaasje amaretto tot een egaal geheel.
Meng de koffie met de rest van de amaretto.
Doop de koekjes in de koffie en leg ze op de bodem van een schaaltje.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel erover.
Schaaf er een laagje pure chocolade over.
Herhaal dit alles nog een keer.
Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten