Uit de nieuwste Allerhande, deze makkelijke hartige taart. In het originele recept staat dat je deeg voor hartige taart moet gebruiken, maar dat vinden wij een beetje droog. Daarom heb ik dit keer een blikje croissantdeeg genomen dat ik nog tegenkwam in de koelkast, maar gewoon bladerdeeg kan natuurlijk ook.
1 blikje croissantdeeg
2 el paneermeel
2 uien, gesnipperd
300 gr gehakt
1 pakje mix voor spaghetti bolognese
350 ml melk
4 eieren
100 gr geraspte kaas
3 tomaten in plakken
Verwarm de oven voor op 200 C.
Bekleed een quichevorm met het deeg, prik de bodem in en strooi er wat paneermeel in.
Fruit de ui 3 minuten in een beetje boter.
Voeg het gehakt toe en bak in 4 minuten rul.
Voeg de mix en 250 ml melk toe en verwarm al roerend 1 à 2 minuten.
Klop de eieren los met de rest van de melk.
Voeg de kaas, peper en zout toe en roer door het gehaktmengsel.
Schep het gehakt in de vorm en leg plakjes tomaat langs de rand van de vorm.
Bak de hartige taart in 35 - 40 minuten gaar en goudbruin.
Serveer met een frisse groene salade en een glas koele witte wijn!
Reacties
Een reactie posten