Je moet er even de tijd voor nemen, maar dan heb je ook wel een heerlijke runderstoofpot. Voor 3 à 4 personen uit Delicious van maart 2012.
35 gr bloem
750 gr riblappen in blokjes van 3 cm.
olijfolie
2 stengels bleekselderij, fijngesneden
3 tenen knoflook, fijngehakt
125 gr spekblokjes
2 el tomatenpuree
250 ml donker bier
500 ml runderbouillon
1 laurierblaadje
90 gr gedroogde pruimen zonder pit, gehakt
klontje boter
250 gr sjalotjes, gepeld
3 kleine winterwortels, in stukjes
Verwarm de oven voor op 150 C.
Meng zout en peper door de bloem en bestuif het vlees licht met de bloem.
Bewaar de rest van de bloem.
Verhit olie in een ovenvaste braadpan en bak het vlees in delen 3 à 4 minuten bruin.
Haal uit de pan en zet apart.
Bak de bleekselderij, knoflook en spek in de pan ongeveer 3 minuten.
Voeg de bloem en tomatenpuree toe en bak 1 minuut.
Voeg het vlees, het bier, laurierblad, pruimen en de bouillon toe en breng langzaam aan de kook.
Dek de pan af en laat 1,5 uur stoven in de oven.
Verhit boter in een pan en roerbak de sjalotjes 4 minuten.
Voeg de sjalotjes en wortel toe aan de stoofschotel en zet nog een uur in de oven.
Serveer met gekookte aardappelen, aardappelpuree of stokbrood.
Reacties
Een reactie posten