In de Delicious van maart dit jaar staan deze winterse eenpersoons-pies. Het is een recept uit Groot-Brittannië met groente van het seizoen.
30 gr boter
1 kleine ui, fijngesneden
1 kleine prei, in ringen van 2 cm
1 kleine aardappel in dobbelstenen
100 gr koolraap, in dobbelstenen
1 kleine winterwortel, grof gesneden
100 gr bloemkool in roosjes
20 gr bloem
100 ml slagroom
50 gr pittige kaas, geraspt
1 el fijngehakte peterselie
halve el fijngehakte rozemarijn
3 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
Smelt de helft van de boter in de pan en bak de ui op zacht vuur 6 minuten.
Doe de prei erbij en laat met de deksel op de pan 5 minuten zacht bakken.
Voeg de wortel, aardappel en koolraap toe en roerbak zachtjes 10 minuten.
Voeg zoveel water toe dat de groenten net onder water staan.
Breng op smaak met zeezout en laat aan de kook komen.
Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat 7 minuten zachtjes koken.
Giet de groenten af en bewaar het kookvocht.
Laat in een pan de rest van de boter smelten en voeg de bloem toe.
Laat 2 minuten al roerend zacht koken.
Voeg 100 ml van het kookvocht toe en roer met een garde.
Voeg nog eens 100 ml water toe en laat de saus koken tot hij dik is.
Voeg de room toe en laat nog 1-2 minuten koken.
Neem van het vuur en roer de kruiden, kaas, peper en zout door.
Meng met de groenten.
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze uit totdat je er 2 dekseltjes uit kunt snijden.
Vul de pievormpjes of pannetjes met het groentemengsel.
Bestrijk de randen met ei en leg de deegdeksel erop en druk de randen aan.
Bestrijk het deeg met de rest van het ei.
Snij een gaatje in het midden, zodat de stoom kan ontsnappen.
Zet in de oven en bak 25-30 minuten tot het deeg goudbruin is en vulling bubbelt.
Reacties
Een reactie posten