In de nieuwste Delicious staat een recept voor witlofpastei dat mij op één of andere manier deed herinneren aan een ovenschotel van witlof met kip die ik lang geleden nog weleens maakte. Door de recepten te combineren, stond deze hartige taart op tafel.
4 plakjes bladerdeeg
2 el paneermeel
500 gr witlof, grof gesneden
3 ons kipfilet in reepjes
1 el kerriepoeder
1 kleine ui, fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
1 dl melk
1 dl slagroom
3 eieren
snuf nootmuskaat
80 gr cheddar, geraspt
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200C.
Bestrooi de kipfilet met de kerrie en bak de kipreepjes in een beetje boter.
Voeg de ui en knoflook toe en bak 4 minuten op zacht vuur.
Voeg de witlof toe en laat de groente slinken.
Breng op smaak met peper en zout.
Vet een taartvorm in en bekleed met het bladerdeeg.
Prik de bodem in met een vork en bestrooi met het paneermeel.
Verdeel het groentemengsel over de bodem.
Meng de melk, slagroom, eieren, nootmuskaat, cheddar, peper en zout.
Schenk over de groente.
Bak de taart 35 tot 45 minuten in de oven.
Reacties
Een reactie posten