Gisteren ben ik maar weer eens voor de plank met kookboeken gaan zitten om op zoek te gaan naar een recept voor een maaltijdsalade. Ik kwam het boekje "Smullen van kip" uit 1999 van het Zuivelbureau tegen, met daarin onderstaand recept.
150 gr pasta
2 halve kipfilets, in stukjes
1 tl oregano
3 el rode pesto
1 kleine el citroensap
1 kleine el olijfolie
1 teentje knoflook, geperst
250 gr kerstomaatjes, gehalveerd
2 lenteuitje, in kleine ringen
50 gr cashewnoten
75 gr grofgeraspte Grana Padano of Parmezaanse kaas
basilicum
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.
Meng de pesto met het citroensap, de olijfolie en de knoflook.
Laat de pasta uitlekken en roer het pestomengsel door de nog warme pasta.
Laat afkoelen.
Bestrooi de kipfiletstukjes met peper, zout en oregano.
Bak de stukjes in een beetje boter in ongeveer 4 minuten bruin en gaar.
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan.
Meng de pasta met de gehalveerde tomaatjes, lenteui, noten, de helft van de kaas en de kip.
Bestrooi rijkelijk met de rest van de kaas en de basilicum.
Reacties
Een reactie posten