Doorgaan naar hoofdcontent

Kipfilet met warme applecrumble


Appelcrumble?!Dat is toch een nagerecht? Jazeker, met een bolletje ijs of een flinke klodder crème fraîche zou de crumble het ook heel goed doen als nagerecht.
Daarom des te verrassender dat het ook heel erg lekker smaakt bij deze kipfilet. Dat hebben ze dan toch weer goed bekeken bij Delicious in maart 2011.

30 gr gepelde walnoten
65 gr bloem
20 gr lichtbruine basterdsuiker + halve eetlepel
40 gr boter
2 kleine Elstar appels, uitgeboord en horizontaal gehalveerd
3 witlofstuikjes, in dikke parten gesneden
2 kipfilets, bestrooid met peper en zout of cajunkruiden
1 zakje veldsla

Dressing:
1 el kruidenazijn
4 el olijfolie
mespunt mosterd
2 tl honing
peper, zout
chilipoeder
2 tl yoghurt

Verwarm de oven voor op 180C.
Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan.
Laat afkoelen en hak ze grof.
Meng de bloem, suiker en een snufje zout.
Wrijf met de vingertoppen de boter erdoor heen, zodat je grove deegkruimels krijgt.
Meng er de gehakte noten door.
Zet de gehalveerde appels in een ovenschaal en verdeel de crumble erover.
Bak de appels 25-30 minuten in het midden van de oven.
Verhit 2 el boter in een koekenpan en leg de witlofparten in de pan.
Bestrooi met peper en zout en verdeel er een halve el basterdsuiker over.
Bak goudbruin en gaar in 8 tot 10 minuten.
Verhit in een andere pan ook wat boter en bak de kipfilet in 10 minuten bruin en gaar.
Klop alle ingrediënten voor de dressing en schep om met de veldsla.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...