Appelcrumble?!Dat is toch een nagerecht? Jazeker, met een bolletje ijs of een flinke klodder crème fraîche zou de crumble het ook heel goed doen als nagerecht.
Daarom des te verrassender dat het ook heel erg lekker smaakt bij deze kipfilet. Dat hebben ze dan toch weer goed bekeken bij Delicious in maart 2011.
30 gr gepelde walnoten
65 gr bloem
20 gr lichtbruine basterdsuiker + halve eetlepel
40 gr boter
2 kleine Elstar appels, uitgeboord en horizontaal gehalveerd
3 witlofstuikjes, in dikke parten gesneden
2 kipfilets, bestrooid met peper en zout of cajunkruiden
1 zakje veldsla
Dressing:
1 el kruidenazijn
4 el olijfolie
mespunt mosterd
2 tl honing
peper, zout
chilipoeder
2 tl yoghurt
Verwarm de oven voor op 180C.
Rooster de walnoten een paar minuten in een droge koekenpan.
Laat afkoelen en hak ze grof.
Meng de bloem, suiker en een snufje zout.
Wrijf met de vingertoppen de boter erdoor heen, zodat je grove deegkruimels krijgt.
Meng er de gehakte noten door.
Zet de gehalveerde appels in een ovenschaal en verdeel de crumble erover.
Bak de appels 25-30 minuten in het midden van de oven.
Verhit 2 el boter in een koekenpan en leg de witlofparten in de pan.
Bestrooi met peper en zout en verdeel er een halve el basterdsuiker over.
Bak goudbruin en gaar in 8 tot 10 minuten.
Verhit in een andere pan ook wat boter en bak de kipfilet in 10 minuten bruin en gaar.
Klop alle ingrediënten voor de dressing en schep om met de veldsla.
Reacties
Een reactie posten