Op deze eerste prachtige lentedag, tijd voor een zonnig gerecht!
1 ui, gesnipperd
125 gr spekreepjes
280 gr risottorijst
200 ml droge witte wijn
1 l kippenbouillon, warm
250 gr troskerstomaatjes
50 gr mascarpone
4 el gehakte basilicum
olijfolie
peper en zout
Fruit de ui op laag vuur ongeveer 5 minuten tot de ui zacht is.
Zet het vuur iets hoger en voeg de spekreepjes toe.
Bak 6 minuten.
Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut mee.
Voeg de wijn toe en laat op laag vuur de wijn verdampen.
Voeg telkens een flinke scheut bouillon toe en roer totdat deze is opgenomen.
Voeg dan pas weer de volgende scheut toe.
Blijf voortdurend roeren totdat de rijst gaar is. (ongeveer 20 minuten)
Verhit de oven voor op 200C.
Doe de tomaten in een braadslee en besprenkel ruim met olijfolie, peper en zout.
Rooster de tomaten 5 - 6 minuten in de oven.
Roer de mascarpone en de gehakte basilicum door door de rijst.
Verdeel de risotto over 2 borden en leg de geroosterde tomaten erop.
Garneer met nog wat blaadjes basilicum.
Reacties
Een reactie posten