Twee weken geleden was ik jarig en vond ik in de brievenbus een kadootje van de buren. Een kookboekje van Yvette van Boven! Dat was een hele leuke verrassing.
Het eerste wat ik heb gemaakt uit dit boek is deze Shepherd's pie en we waanden ons meteen in een pub in Engeland; van dat lekkere, hartverwarmende eten. De wijn erbij komt van wijngaard Westerhoeve uit Oostkapelle!
125 gr spekreepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
10 gr salie, fijngehakt
1 prei, in ringen
250 gr wortel, in plakjes of blokjes
2 kippendijen (of een restje gaar kippenvlees)
2 el tomatenpuree
1 kleine eetlepel bloem
half glas rode wijn
250 ml kippenbouillon
peterselie
750 gr zoete aardappels, geschild
75 gr feta, verkruimeld
Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak deze in een klontje boter gaar in een koekenpan.
Laat de kip afkoelen.
Bak het spek in een beetje boter in een grote pan.
Voeg de knoflook en de helft van de salie toe en bak 1 minuut mee.
Doe dan de wortel en de prei erbij en laat de prei slinken op hoog vuur.
Scheur de kip in stukjes en doe bij de groenten.
Schep de tomatenpuree en de bloem erdoor en bak tot het zoetig gaat ruiken.
Blus af met de rode wijn en giet de bouillon erbij.
Breng zachtjes aan de kook en laat de saus iets indikken.
Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Verwarm de oven voor op 175C.
Snijd de aardappels in gelijke blokken en kook ze in een kwartier in gezouten water gaar.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Stamp de aardappelen fijn.
Voeg de rest van de salie en de helft van de feta toe.
Doe het kip-groentenmengsel in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de zoete aardappelpuree erover en bestrooi met de rest van de feta.
Bak in de oven in 30 minuten goudbruin.
Het eerste wat ik heb gemaakt uit dit boek is deze Shepherd's pie en we waanden ons meteen in een pub in Engeland; van dat lekkere, hartverwarmende eten. De wijn erbij komt van wijngaard Westerhoeve uit Oostkapelle!
125 gr spekreepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
10 gr salie, fijngehakt
1 prei, in ringen
250 gr wortel, in plakjes of blokjes
2 kippendijen (of een restje gaar kippenvlees)
2 el tomatenpuree
1 kleine eetlepel bloem
half glas rode wijn
250 ml kippenbouillon
peterselie
750 gr zoete aardappels, geschild
75 gr feta, verkruimeld
Bestrooi de kippendijen met zout en peper en bak deze in een klontje boter gaar in een koekenpan.
Laat de kip afkoelen.
Bak het spek in een beetje boter in een grote pan.
Voeg de knoflook en de helft van de salie toe en bak 1 minuut mee.
Doe dan de wortel en de prei erbij en laat de prei slinken op hoog vuur.
Scheur de kip in stukjes en doe bij de groenten.
Schep de tomatenpuree en de bloem erdoor en bak tot het zoetig gaat ruiken.
Blus af met de rode wijn en giet de bouillon erbij.
Breng zachtjes aan de kook en laat de saus iets indikken.
Breng op smaak met peper, zout en peterselie.
Verwarm de oven voor op 175C.
Snijd de aardappels in gelijke blokken en kook ze in een kwartier in gezouten water gaar.
Giet ze af en laat ze uitdampen.
Stamp de aardappelen fijn.
Voeg de rest van de salie en de helft van de feta toe.
Doe het kip-groentenmengsel in een ingevette ovenschaal.
Verdeel de zoete aardappelpuree erover en bestrooi met de rest van de feta.
Bak in de oven in 30 minuten goudbruin.
Reacties
Een reactie posten