Net als in Nederland vind je in Australie bij de grote supermarkten ook eigen magazines met recepten. Ondanks dat we al iets te veel bagage bij ons hadden, kon het blaadje van Coles er nog wel bij :-). En daar komt deze snelle viscurry uit.
De currypasta kun je natuurlijk zelf maken, maar in dit geval heb ik kant-en-klare pasta uit een zakje genomen. Geef er witte rijst bij.
2 el arachideolie
1 grote rode ui, in partjes
70 gr Thaise gele currypasta
250 ml kokosroom/melk
350 gr kabeljauwfilet, in stukken van 4 cm
250 gr peultjes, schoongemaakt en diagonaal doormidden gesneden
2 el limoensap
1 el bruine suiker
2 tl vissaus
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten.
Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee.
Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
Schep de stukken vis en de peultjes erdoor en laat op middelhoog vuur 5 minuten zachtjes koken of tot de vis en peultjes (beet)gaar zijn.
Neem de wok van het vuur.
Roer het limoensap, de suiker en de vissaus erdoor.
Proef en voeg eventueel nog wat van het sap, suiker of vissaus toe.
Bestrooi met korianderblaadjes.
De currypasta kun je natuurlijk zelf maken, maar in dit geval heb ik kant-en-klare pasta uit een zakje genomen. Geef er witte rijst bij.
2 el arachideolie
1 grote rode ui, in partjes
70 gr Thaise gele currypasta
250 ml kokosroom/melk
350 gr kabeljauwfilet, in stukken van 4 cm
250 gr peultjes, schoongemaakt en diagonaal doormidden gesneden
2 el limoensap
1 el bruine suiker
2 tl vissaus
Verhit de olie in een wok en roerbak de ui 2 minuten.
Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee.
Roer de kokosmelk erdoor en breng aan de kook.
Schep de stukken vis en de peultjes erdoor en laat op middelhoog vuur 5 minuten zachtjes koken of tot de vis en peultjes (beet)gaar zijn.
Neem de wok van het vuur.
Roer het limoensap, de suiker en de vissaus erdoor.
Proef en voeg eventueel nog wat van het sap, suiker of vissaus toe.
Bestrooi met korianderblaadjes.
Reacties
Een reactie posten