zaterdag 1 april 2017

Pangasius in parmaham


Het oorspronkelijke recept van Allerhande gaat uit van kabeljauwhaasjes, maar die waren niet voorradig dus heb ik pangahaasjes genomen. En dat pakte goed uit, we vonden het heerlijk. Net als de broccoli, op zich vind ik daar niet zoveel aan maar met deze sinaasappeldressing werd het een heerlijk gerecht!
Serveer de vis en broccoli met tagliatelle.



300 g broccoli, in kleine roosjes
1 sinaasappel
1 eetlepel witte-wijnazijn
2 sjalotten, fijngesnipperd
½ zakje verse peterselie à 30 gr, fijngehakt
6 eetlepels olijfolie
2 pangasius- of kabeljauwhaasjes
2 plakken Parmaham of andere rauwe ham
½ tl oregano of italiaanse keukenkruiden
250 gr tagliatelle

Kook de broccoliroosjes in ruim kokend water met zout in 3 min. beetgaar.
Giet af en laat afkoelen.
Boen de sinaasappel schoon, rasp er een klein stukje schil af en pers de sinaasappel uit.
Meng het sap en de rasp met de azijn.
Roer de fijngesneden sjalotjes erdoor en laat 5 minuten staan.
Roer er 3 el olijfolie en de peterselie door en breng op smaak met zout en peper.
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Dep de vis droog en bestrooi met de oregano.
Wikkel een plak ham om het haasje.
Verhit 1 el olijfolie in een pan en bak de vis op middelhoog vuur in 8 minuten gaar.
Verhit ondertussen in een koekenpan of wok de rest van de olie en verwarm de broccoli al omscheppend daarin.
Schep de broccoli om het sinaasappeldressing.
Serveer de pangasius met de broccoli en tagliatelle.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten