Of het nu komt door de spinazie uit eigen tuin of de eitjes van eigen kippen, deze spinaziepastei was echt heel erg lekker!
De basis van dit recept komt uit de Delicious van juni 2017, maar ik heb wat hoeveelheden veranderd en eieren toegevoegd. Dat staat zo leuk als je de pastei doormidden snijdt en spinazie met ei is natuurlijk een heerlijke combinatie. De Erbazzone, zoals de pastei in Italië heet, kun je ook maken met snijbiet. Ik had hem 's middags al gemaakt en in de koelkast gezet tot hij afgebakken kon worden.
4 plakjes pancetta, fijngesneden
2 sjalotten, in ringetjes
2 tenen knoflook, geperst
500 gr spinazie of snijbiet, grof gehakt
50 gr Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
200 gr ricotta
rol koelvers deeg voor hartige taart (400 gr)
4 gekookte, kleine eieren
1 ei, losgeklopt
Verwarm de oven voor op 200C.
Bak de pancetta, sjalotjes en knoflook op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten.
Doe de spinazie erbij en laat in 5 minuten slinken.
Roer de Parmezaanse kaas en de ricotta erdoor en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel het deeg in tweeën.
Rol een lap iets groter uit, want die moet over de vulling heen.
Leeg het kleinste deegvel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de vulling erover, laat de randen vrij.
Leg de gekookte eieren in een rijtje op de vulling.
Leg het andere deegvel erop, klap de rand om en vouw er een golfrandje van.
Maak met een scherp mes een paar inkepingen in het deeg.
Bestrijk de pastei met het losgeklopte ei en strooi er nog een beetje Parmezaanse kaas over.
Bak in 35 minuten goudbruin en knapperig.
De basis van dit recept komt uit de Delicious van juni 2017, maar ik heb wat hoeveelheden veranderd en eieren toegevoegd. Dat staat zo leuk als je de pastei doormidden snijdt en spinazie met ei is natuurlijk een heerlijke combinatie. De Erbazzone, zoals de pastei in Italië heet, kun je ook maken met snijbiet. Ik had hem 's middags al gemaakt en in de koelkast gezet tot hij afgebakken kon worden.
4 plakjes pancetta, fijngesneden
2 sjalotten, in ringetjes
2 tenen knoflook, geperst
500 gr spinazie of snijbiet, grof gehakt
50 gr Parmezaanse kaas + extra om te bestrooien
200 gr ricotta
rol koelvers deeg voor hartige taart (400 gr)
4 gekookte, kleine eieren
1 ei, losgeklopt
Verwarm de oven voor op 200C.
Bak de pancetta, sjalotjes en knoflook op middelhoog vuur ongeveer 5 minuten.
Doe de spinazie erbij en laat in 5 minuten slinken.
Roer de Parmezaanse kaas en de ricotta erdoor en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Verdeel het deeg in tweeën.
Rol een lap iets groter uit, want die moet over de vulling heen.
Leeg het kleinste deegvel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Verdeel de vulling erover, laat de randen vrij.
Leg de gekookte eieren in een rijtje op de vulling.
Leg het andere deegvel erop, klap de rand om en vouw er een golfrandje van.
Maak met een scherp mes een paar inkepingen in het deeg.
Bestrijk de pastei met het losgeklopte ei en strooi er nog een beetje Parmezaanse kaas over.
Bak in 35 minuten goudbruin en knapperig.
Reacties
Een reactie posten