zaterdag 15 juli 2017

Radijsjes in zoetzuur

Een oom van mij heeft bijna zijn hele leven in het buitenland doorgebracht. En overal waar hij woonde, van Afrika tot het Midden-Oosten en van Australië tot aan de VS, zaaide hij radijsjes. Daarom als eerbetoon aan oom Frits en natuurlijk ook omdat we het lekker vinden, mochten in onze moestuin de radijsjes niet ontbreken! En ze hebben het heel goed gedaan, daarom heb ik er een aantal ingelegd in zoetzuur, lekker voor door de sla.

1 bos radijs, in kwarten
3 takjes tijm
180 ml water
180 ml witte wijnazijn of appelazijn
1 el honing
1 tl mosterdzaad
5 jeneverbessen
10 zwarte peperkorrels

Doe de radijsjes met de tijm in een brandschone glazen pot.
Breng de overige ingrediënten aan de kook en laat op laag vuur 5 minuten koken.
Giet het mengsel over de radijsjes tot de pot vol is.
Laat afkoelen en zet de pot minimaal 1 nacht in de koelkast.
De radijsjes zijn enkele weken houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten