Doorgaan naar hoofdcontent

Pizza met zoete aardappel en chorizo

Deze pizza aten wij een paar weken geleden, maar ik was er nog niet aan toegekomen om hem ook hier een plekje te geven. En dat verdient deze pizza wel; hij was erg lekker.
Het recept komt uit de Delicious en is het resultaat van een wedstrijd in samenwerking met Tante Fanny, vers pizzadeeg.
Je kunt natuurlijk ook zelf pizzadeeg en tomatensaus maken, maar soms is het best makkelijk om zo iets uit de kast te pakken!


20 gr basilicumblaadjes
100 ml olijfolie
1 grote zoete aardappel
1 pak Tante Fanny vers pizzadeeg met tomatensaus
1 teen knoflook, fijngesneden
1 tl Italiaanse kruiden
100 gr chorizo
40 gr groene olijven, in plakjes
4 kleine tomaten in partjes
100 gr hüttenkäse
30 gr pijnboompitjes, geroosterd

Verwarm de oven voor op 220C.
Snijd de helft van de basilicumblaadjes grof en pureer samen met de olie met een staafmixer fijn.
Giet dit in een steelpan en verwarm dit in 5 minuten op laag vuur.
Laat de basilicumolie afkoelen.

Schil de aardappel en snijd hem in heel dunne plakjes.
Rol het pizzadeeg uit en bestrijk met de tomatensaus.
Strooi de knoflook en de Italiaanse kruiden erover.

Leg de aardappelplakjes en de chorizo dakpansgewijs over de pizza.
Bestrooi met olijven en tomaat.
Verdeel de hüttenkäse erover en dan wat van de basilicumolie.
Bestrooi met versgemalen peper en zout.

Bak de pizza in 15 - 20 minuten gaar in de oven.
Neem hem uit de oven en bestrooi met de pijnboompitjes en de rest van de basilicumblaadjes.
Bedruppel met nog wat basilicumolie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.