Onlangs kreeg ik de scheurkalender van Brenda Kookt met bijna iedere dag een nieuw recept. Inmiddels heb ik er ook al een paar gemaakt, waaronder deze bietenstamppot. Makkelijk, vegetarisch en lekker!
500 gr aardappelen, geschild en in stukken
500 gr voorgekookte rode bieten, grof geraspt
1 ui, in halve ringen
0,5 tl gedroogde tijm
1 el balsamicoazijn
50 gr feta of witte kaas, verkruimeld
1 dl melk
klontje boter
nootmuskaat
zout en peper
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar.
Fruit de ui in een klontje boter in een koekenpan.
Voeg de tijm en balsamico toe en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven.
Verwarm de bieten in een andere pan.
Giet de aardappelen af.
Verwarm de melk met een klontje boter en wat nootmuskaat.
Stamp de aardappelen fijn in met de warme melk.
Breng op smaak met zout en peper en roer de bieten en uien er door.
Bestrooi de stamppot met de verkruimelde feta.
500 gr aardappelen, geschild en in stukken
500 gr voorgekookte rode bieten, grof geraspt
1 ui, in halve ringen
0,5 tl gedroogde tijm
1 el balsamicoazijn
50 gr feta of witte kaas, verkruimeld
1 dl melk
klontje boter
nootmuskaat
zout en peper
Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar.
Fruit de ui in een klontje boter in een koekenpan.
Voeg de tijm en balsamico toe en laat dit met de deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven.
Verwarm de bieten in een andere pan.
Giet de aardappelen af.
Verwarm de melk met een klontje boter en wat nootmuskaat.
Stamp de aardappelen fijn in met de warme melk.
Breng op smaak met zout en peper en roer de bieten en uien er door.
Bestrooi de stamppot met de verkruimelde feta.
Reacties
Een reactie posten