Een heerlijke vegetarische risotto
2 el olijfolie
250 gr kerstomaatjes
1 rode paprika, in blokjes
1 courgette, in plakjes
1 rode ui, gesnipperd
zeezout
2 teentjes knoflook, fijngesneden
225 gr risottorijst
1 el balsamicoazijn
250 ml tomatenpassata
250 ml groentebouillon
5 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
basilicum
Parmezaanse kaas
boter
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de kerstomaatjes, courgette en rode paprika in een ovenschaal.
Schep er 1 el olijfolie door en strooi er wat grof zeezout over.
Rooster de groenten 30 minuten in de oven.
Fruit ondertussen de rode ui in 1 el olijfolie in een ruime koekenpan.
Doe de knoflook erbij en bak nog een minuutje.
Roer de rijst en de balsamicoazijn erdoor.
Voeg de tomatenpassata en groentebouillon lepel voor lepel toe.
Doe pas de volgende lepel erbij als de vorige is opgenomen door de rijst.
Voeg na 20 minuten de geroosterde groenten toe en de zongedroogde tomaten.
Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en roer er basilicum, Parmezaanse kaas en een klont boter door.
Laat met een deksel op de pan 3 minuten staan.
Verdeel over twee borden en eet smakelijk!
2 el olijfolie
250 gr kerstomaatjes
1 rode paprika, in blokjes
1 courgette, in plakjes
1 rode ui, gesnipperd
zeezout
2 teentjes knoflook, fijngesneden
225 gr risottorijst
1 el balsamicoazijn
250 ml tomatenpassata
250 ml groentebouillon
5 zongedroogde tomaatjes, fijngesneden
basilicum
Parmezaanse kaas
boter
Verwarm de oven voor op 180C.
Doe de kerstomaatjes, courgette en rode paprika in een ovenschaal.
Schep er 1 el olijfolie door en strooi er wat grof zeezout over.
Rooster de groenten 30 minuten in de oven.
Fruit ondertussen de rode ui in 1 el olijfolie in een ruime koekenpan.
Doe de knoflook erbij en bak nog een minuutje.
Roer de rijst en de balsamicoazijn erdoor.
Voeg de tomatenpassata en groentebouillon lepel voor lepel toe.
Doe pas de volgende lepel erbij als de vorige is opgenomen door de rijst.
Voeg na 20 minuten de geroosterde groenten toe en de zongedroogde tomaten.
Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
Neem de pan van het vuur en roer er basilicum, Parmezaanse kaas en een klont boter door.
Laat met een deksel op de pan 3 minuten staan.
Verdeel over twee borden en eet smakelijk!
Reacties
Een reactie posten