Een paar weken geleden heb ik in onze kas spinazie gezaaid. Het was maar een klein stukje, niet genoeg voor een hele maaltijd maar wel genoeg voor dit recept. Vandaag dus de eerste spinazie van het seizoen uit eigen tuin.
Het recept komt uit de Boodschappen van mei waar overigens nog veel meer lekkere dingen in staan.
250 gr tagliatelle
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
250 ml kookroom
250 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 biefstukken, op kamertemperatuur
300 gr spinazie
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
basilicumblaadjes
Kook de pasta bijtgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 el olijfolie en bak op laag vuur de knoflook 2 minuten.
Voeg de kookroom en de tomaatjes toe en laat pruttelen op laag vuur.
Verhit een grillpan voor.
Verdeel 1 el olijfolie over de biefstukken en bestrooi met peper en zout.
Gril de biefstukken 6 minuten in de hete grillpan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Roer de spinazie door de roomsaus en laat slinken.
Voeg 50 gr Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
Roer de tagliatelle door de saus.
Verdeel over twee borden, bestrooi met de rest van de kaas en leg de biefstuk erbij.
Het recept komt uit de Boodschappen van mei waar overigens nog veel meer lekkere dingen in staan.
250 gr tagliatelle
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
250 ml kookroom
250 cherrytomaatjes, gehalveerd
2 biefstukken, op kamertemperatuur
300 gr spinazie
75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
basilicumblaadjes
Kook de pasta bijtgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit 1 el olijfolie en bak op laag vuur de knoflook 2 minuten.
Voeg de kookroom en de tomaatjes toe en laat pruttelen op laag vuur.
Verhit een grillpan voor.
Verdeel 1 el olijfolie over de biefstukken en bestrooi met peper en zout.
Gril de biefstukken 6 minuten in de hete grillpan en laat 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
Roer de spinazie door de roomsaus en laat slinken.
Voeg 50 gr Parmezaanse kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
Roer de tagliatelle door de saus.
Verdeel over twee borden, bestrooi met de rest van de kaas en leg de biefstuk erbij.
Reacties
Een reactie posten