Altijd leuk om een gerecht te maken waarvan de meeste ingrediënten uit eigen tuin komen. Dit recept uit de Hallo Jumbo is er weer zo een.
Wij zijn dol op risotto en deze vegetarische gaat zeker vaker op tafel komen!
2 el olijfolie
2 uien, gesnipperd
400 gr gesneden prei
250 gr risottorijst
flinke scheut witte wijn
1 l warme groentebouillon
125 gr crème fraîche
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
blaadjes van 7 takjes tijm gerist
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de uisnippers 1 minuut.
Schep de prei erdoor en bak nog 3 minuten.
Voeg de risottorijst toe en bak tot de korrels glanzen.
Doe er een flinke scheut witte wijn bij en laat deze verdampen.
Schenk de bouillon in delen bij de rijst, voeg het volgende deel pas toe als het vorige door de rijst is opgenomen. Het kan zijn dat niet alle bouillon nodig is.
Roer regelmatig en kook de rijst zo in 20 - 25 minuten gaar.
Neem de pan van het vuur en roer de crème fraîche, de tijmblaadjes en de helft van de Parmezaanse kaas door de risotto en breng op smaak met peper.
Verdeel de risotto over de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Reacties
Een reactie posten