Geen Beef Bourguignon, maar Biet Bourguignon. Heerlijk stoofpotje met rode biet, geen mens die het vlees mist! Ik heb het stoofpotje een dag eerder gemaakt en de volgende dag opgewarmd. Het lijkt wel of het daardoor nog lekkerder was.
Het recept komt van Beaufood, een website vol met gezonde en lekkere recepten. Serveer de Bourguignon met aardappelpuree.
voor 2 -3 personen
400 gr rauwe biet, in stukjes van ongeveer 2 cm.
200 gr wortel, in plakjes
250 gr kastanjechampignons, in kwarten
1 kleine ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, geperst
1 groot laurierblad
3 takjes verse tijm
1 flinke el tomatenpuree
250 ml groentebouillon
200 ml rode wijn
75 gr zilveruitjes
scheut balsamicoazijn`
1 tl appelstroop
1 tl maizena
Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit de ui en knoflook kort aan.
Voeg de bietenblokjes, wortelplakjes, laurier, tijm, zout en peper toe aan de pan.
Roer na 5 minuten de tomatenpuree door de groenten en bak al roerend even mee.
Schenk de rode wijn en de groentebouillon erbij en laat 50 tot 60 minuten op laag vuur stoven.
Doe dan de kastanjechampignons, uitgelekte zilveruitjes, balsamicoazijn en appelstroop erbij.
Verdun de maizena met een beetje water en roer dit door de stoofpot.
Laat nog 20 minuten zachtjes pruttelen.
Haal voor serveren de takjes tijm en de laurier eruit en serveer met aardappelpuree.
Reacties
Een reactie posten