Denk je bij een crumble al gauw aan een lekker toetje, het blijkt ook heel goed te kunnen in een hartig hoofdgerecht!
Een heerlijk, hartverwarmende ovenschotel van pompoen, tomaten en een beetje spinazie.
Het recept komt uit de BBC GoodFood en dit keer zijn de onderstaande hoeveelheden voor 4 personen.
1 ui, fijngesneden
1 teentje knoflook, geperst
1 kleine flespompoen, geschild en in blokjes van ongeveer 2 cm.
1 blik kerstomaten
150 gr mascarpone
100 gr spinazie
Crumble
200 gr bloem
125 gr koude boter, in stukjes
50 gr geraspte Parmezaanse kaas
50 gr geraspte Cheddar-kaas
50 gr walnoten, grof gehakt
2 tl gedroogde tijm
Verwarm de oven voor op 180C.
Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur ongeveer 10 minuten tot de ui zacht is, maar niet is verkleurd.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Doe de pompoenblokjes erbij en bak 8 - 10 minuten totdat de pompoen zacht begint te worden.
Roer de mascarpone, tomaten en de spinazie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Verwarm het geheel goed door en proef nog een keer.
Voeg eventueel een beetje honing toe om het verder op smaak te brengen.
Schep de groenten in een ovenschaal.
Meng voor de crumble de bloem met de boter, kneed met je vingertoppen zodat je een soort broodkruimels krijgt.
Roer de kazen, walnoten, tijm, peper en zout erdoor.
Verdeel de crumble over de pompoen in de ovenschaal.
Bak in 30 - 40 minuten goudbruin in de oven.
Reacties
Een reactie posten