Een gerecht van de Hippe Vegetariër. Wekelijks krijg ik een nieuwsbrief in m'n mailbox en daar stond vorige week dit kleurige gerecht in.
Tijdens het maken twijfelde ik eerlijk gezegd of er wel genoeg smaak aan zou zitten. Wij houden erg van gekruid eten en dit leek mij een beetje vlak. Maar de kokosrijst en de hazelnoten gaven net dat extra beetje wat het recept nodig heeft.
120 gram basmatirijst
1 blikje (400 ml) kokosmelk
1 stronkje broccoli, in roosjes
2 zoete aardappels, geschild
100 gram diepvries doperwten
1 grote hand rauwe gepelde hazelnoten
1 eetlepel honing
1 handje verse peterselie, gewassen en fijn gehakt
olijfolie
Verwarm de oven voor op 200C.
Doe de rijst met de kokosmelk in een pannetje en laat op laag vuur in ongeveer 10 - 15 minuten gaar worden. Pas op voor aanbranden als de kokosmelk bijna helemaal is opgenomen.
Snij de zoete aardappel in blokjes, schep om met een beetje olijfolie en rooster in 15 minuten gaar in de oven.
Roer de honing door de hazelnoten en leg deze de laatste 5 minuten naast de aardappels in de oven.
Kook de broccoliroosjes in 8 minuten beetgaar in water met zout en voeg de laatste 3 minuten de doperwten erbij.
Verdeel de rijst over 2 borden en verdeel de groenten en de hazelnoten over de rijst.
Breng op smaak met zout en peper en strooi de peterselie over de borden.
Reacties
Een reactie posten