Bladerend door een stapeltje GoodFood's kwam ik dit heerlijke stoofgerecht tegen. Ik maakte een dubbele portie -dat zijn de onderstaande hoeveelheden- en de helft ging in de diepvriezer. Ideaal als je een keertje niet zoveel tijd hebt om te koken; langzaam opwarmen in een pan of in de magnetron, rijst koken en klaar!
Behalve met rijst, zou je deze stoof ook kunnen eten met aardappelpuree of knapperig brood.
2 el olijfolie
5 - 6 varkensworstjes, ontveld en in hapklare stukken gesneden
1 ui, grof gesneden
1 wortel, in plakjes
2 stengels bleekselderij in stukjes
1 rode paprika, in blokjes
3 teentjes knoflook, in dunne plakjes
2 takjes tijm
1 flinke eetlepel Cajun kruiden
1 tl gerookte paprikapoeder
1 blik à 400 gr tomatenblokjes
300 ml runderbouillon
1 blik of pakje à 400 gr kidneybonen in chilisaus
2 kopjes rijst
Verhit de olie in een hapjespan of stoofpan.
Bak de stukjes worst in de pan tot ze goudbruin zijn.
Haal het vlees uit de pan en bak de ui, wortel, bleekselderij, paprika 15 minuten zachtjes in het achtergebleven vet.
Doe de knoflook, tijm, Cajunkruiden en paprikapoeder erbij en bak nog 4 minuten.
Roer de tomatenblokjes, bonen met saus, bouillon door de groenten en breng aan de kook.
Laat 30 minuten op zachtjes stoven.
Kook ondertussen de rijst.
Serveer het stoofpotje met de rijst.
Reacties
Een reactie posten