
Ik ben dol op vlees uit de oven. Vooral het gemak: je schuift vlees de oven in en je hoeft er weinig tot niets meer aan te doen. Het enige nadeel is dat een rollade al vaak te groot is voor twee personen. Volgende keer dus in 2-en snijden en de helft invriezen.
Zoals vaker was de oventijd in het recept wat aan de krappe kant, na 45 minuten was het vlees nog wel heel erg rosé. Daarom 10 minuutjes langer laten staan.
1 varkensrollade, ongeveer 6 - 7 ons
5 tenen knoflook
2 takjes rozemarijn
olijfolie
1 ons ontbijtspek
Verwarm de oven voor op 180 graden
Verwijder het netje van de rollade en prik met een mesje 10 inkepingen in het vlees.
Stop in elke inkeping een gehalveerd teentje knoflook en wat rozemarijnnaaldjes.
Bestrijk met vlees dun met olie en bestrooi met peper.
Bedek het vlees rondom met spek en bind vast met keukentouw.
Leg het vlees in een ovenschaal en zet 45 tot 55 minuten in de oven.
Haal uit de oven en laat nog 5 minuten rusten onder aluminiumfolie.
(Recept: Allerhande 8 - 2011)
Reacties
Een reactie posten