maandag 9 maart 2015

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer!
Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad.

2 kopjes rijst
2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm
200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes
2 el wokolie
1 grote teen knoflook, fijngehakt
2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
2 tl sambal badjak
1 grote rode ui, in dunne partjes
3 el ketjap manis
50 gr ongezouten cashewnoten
1 el verse koriander of peterselie, gehakt

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken.
Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoor en bak de groenten 3 minuten op hoog vuur.
Voeg de sojasaus en 2 el water toe en laat al omscheppend het vocht verdampen.
Schep als laatste de cashewnoten en peterselie of koriander erdoor.
Serveer met de rijst.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten