Mijn schoonzusje en ik willen eind mei meedoen aan een 10 km-loop in Zutphen. Dus zijn we volop in training met een schema van Runnersworld. We hebben vanmiddag week 3 afgerond en het gaat boven verwachting goed!
Door al dat geren, kom ik steeds meer in een soort 'gezondheids-modus' en was daarom op zoek naar een enigszins gezond tussendoortje. Daarbij kwam ik uit op deze granola bars. Goede suikers, goede vetten, noten, het schijnt in ieder geval niet al te slecht te zijn. En ze zijn nog lekker ook! Ik ben nog een beetje aan het experimenteren. Deze keer heb ik er wat pindakaas door gedaan, maar zonder zijn ze ook heel erg lekker.
Het is nu een mengelmoesje van verschillende recepten geworden, maar de basis is van Yvette van Boven uit het boek Home Baked.
100 gr havermoutvlokken
1 tl kaneel
snuf zout
50 gr gedroogde cranberries
25 gr walnoten
25 gr hazelnoten
1 el kokosolie, gesmolten (gewone boter kan trouwens ook)
1 ei
3 el honing
0,5 tl vanille-extract
1 el pindakaas
Verwarm de oven voor op 180C.
Maal de havermout in een keukenmachine fijn, er mogen best nog wel wat grotere stukjes tussen zitten.
Meng de havermout met de kaneel, zout, kokosolie en cranberries.
Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en laat even afkoelen.
Hak de noten grof en meng door het havermoutmengsel.
Klop het ei los met de honing, vanille-extract en pindakaas.
Roer dit door de havermout tot een stevig deeg.
Voeg eventueel een eetlepel water toe als het te droog is of nog wat extra honing.
Bekleed een vorm met bakpapier en verdeel het deeg over de vorm.
Druk ook goed aan in de hoeken.
Zet de vorm in de oven en bak 20 - 25 minuten.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Zodra de koek is afgekoeld, kun je hem in repen snijden.
Door al dat geren, kom ik steeds meer in een soort 'gezondheids-modus' en was daarom op zoek naar een enigszins gezond tussendoortje. Daarbij kwam ik uit op deze granola bars. Goede suikers, goede vetten, noten, het schijnt in ieder geval niet al te slecht te zijn. En ze zijn nog lekker ook! Ik ben nog een beetje aan het experimenteren. Deze keer heb ik er wat pindakaas door gedaan, maar zonder zijn ze ook heel erg lekker.
Het is nu een mengelmoesje van verschillende recepten geworden, maar de basis is van Yvette van Boven uit het boek Home Baked.
100 gr havermoutvlokken
1 tl kaneel
snuf zout
50 gr gedroogde cranberries
25 gr walnoten
25 gr hazelnoten
1 el kokosolie, gesmolten (gewone boter kan trouwens ook)
1 ei
3 el honing
0,5 tl vanille-extract
1 el pindakaas
Verwarm de oven voor op 180C.
Maal de havermout in een keukenmachine fijn, er mogen best nog wel wat grotere stukjes tussen zitten.
Meng de havermout met de kaneel, zout, kokosolie en cranberries.
Rooster de noten in een droge koekenpan goudbruin en laat even afkoelen.
Hak de noten grof en meng door het havermoutmengsel.
Klop het ei los met de honing, vanille-extract en pindakaas.
Roer dit door de havermout tot een stevig deeg.
Voeg eventueel een eetlepel water toe als het te droog is of nog wat extra honing.
Bekleed een vorm met bakpapier en verdeel het deeg over de vorm.
Druk ook goed aan in de hoeken.
Zet de vorm in de oven en bak 20 - 25 minuten.
Neem uit de oven en laat afkoelen.
Zodra de koek is afgekoeld, kun je hem in repen snijden.
Reacties
Een reactie posten