zondag 22 maart 2015

Biryani

Het recept van dit bordje Indiase vrolijkheid komt uit de Allerhande van maart. Thema van dit nummer is "op wereldreis". Gerechten van over de hele wereld dus.
Bij dit rijstgerecht uit India maakte ik een ananas-gemberraita dat uit hetzelfde nummer komt.
Het kruidige van de rijst en het frisse van de yoghurt in de raita vormde een heerlijke combinatie. Daar lusten we nog wel een bordje van!

Biryani
125 gr gele rijst
30 gr garneeramandelen
1 rode paprika, in repen
1 groene paprika, in repen
2 uien, in halve ringen
2 tenen knoflook, fijngehakt
3 cm verse gember, geschild en geraspt
2 tomaten, in stukjes
250 gr kipfilethaasjes
3 kardemompeulen
1 kaneelstokje
koriander
25 gr rozijnen

Ananas-gemberraita
1 cm verse gember, geschild en geraspt
250 ml Griekse yoghurt
halve tl gemalen komijn
125 gr ananas, fijngesneden (uit blik of vers)

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat met de deksel op de pan de rijst staan tot gebruik.
Rooster in de droge koekenpan de amandelen goudbruin.
Verhit 1 el boter in een pan en bak de kipfilethaasjes rondom bruin.
Schep ze uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
Verhit nog een el boter in dezelfde pan en bak de ui 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de paprika, knoflook, gember, kardemom en kaneel toe en bak 3 minuten mee.
Voeg de tomatenblokjes toe en laat met de deksel op de pan op laag vuur 15 minuten stoven.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg de laatste 5 minuten de kip toe.
Voeg eventueel wat tomatensap of water toe als het geheel te droog wordt.
Meng ondertussen alle ingrediënten voor de raita en breng op smaak met wat zout.
Verwijder de kardemompeulen en het kaneelstokje.
Schep de rijst en koriander naar smaak door het groentemengsel.
Schep het gerecht op een schaal en garneer met de amandelen, rozijnen en nog wat koriander.
Serveer met de raita.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten