
Vanavond een Italiaanse avond met een Engelse twist. Ik was van plan om bij de rollade aardappeltjes uit de oven te maken. Maar in het Parool van afgelopen vrijdag stond een recept voor Yorkshire Pudding. Dat was lang geleden, dus de aardappeltjes komen een andere keer aan de beurt.
Ik heb twee kleine Y.P.gemaakt in mini ovenpannetjes.
125 gram bloem
2 eieren
zout
3 deciliter melk
tijm
Verwarm de oven op 225 graden.
Meng de bloem met de eieren, zout en een scheutje melk.
Roer er beetje bij beetje de rest van de melk door.
Voeg de tijm toe.
Zet de ovenpannetjes met een klontje boter en een scheutje olijfolie in de hete oven.
Laat minimaal 5 minuten staan tot de pannetjes gloeiend heet zijn.
Klop nog een 1 el koud water door het beslag en verdeel over de pannetjes.
Zet 20 - 25 minuten in de oven.
Erg lekker!
(Recept: Parool - 26 augustus 2011)
Reacties
Een reactie posten