Doorgaan naar hoofdcontent

Gevulde kipfilet met Martinisaus

Een recept van één van mijn favoriete tv-programma's, Masterchef en gevonden op één van mijn favoriete websites, Yummy in my Tummy. Dat moet wel lekker zijn! En dat was het ook. Je kunt de kipfilet goed van te voren klaarmaken en dan bijvoorbeeld een dagje gaan fietsen zoals wij vandaag deden, je hoeft de kip daarna alleen nog maar in de oven te schuiven en de saus te maken. Wij aten er snijbonen uit de tuin van mijn ouders bij.

25 gr pijnboompitten
1 el olijfolie
1 sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijn gehakt
25 gr paneermeel
handje verse basilicum, gorf gehakt
half losgeklopt ei
12 plakjes pancetta
2 kipfilets
6 half zongedroogde tomaatjes

voor de saus:
2 sjalotjes, fijn gesneden
1 tl tijm
250 ml Martini
50 ml kookroom
halve el honing
25 gr ongezouten boter

Rooster de pijnboompitten zonder olie of boter in een pan.
Laat afkoelen en hak ze grof.
Verwarm een beetje olie in een pan en fruit het sjalotje met de knoflook ongeveer 5 minuten.
Voeg dit mengsel bij de pijnboompitten met de paneermeel, basilicum, ei, zout en peper.
Roer goed door elkaar.
Neem een stuk plastic folie en leg daar een kipfilet tussen.
Sla met een deegroller of koekenpan de kipfilet totdat die ongeveer 1 cm dik is.
Doe dit ook met de andere filet.
Neem een stuk aluminiumfolie en leg er 6 plakjes pancetta op.
Leg daar de kipfilet op en verdeel er 3 tomaten en de helft van de vulling over.
Rol de kipfilet op met de pancetta eromheen en pak goed in het aluminiumfolie.
Doe dit ook met de andere kipfilet.
Laat de rolletjes minstens een uur in de koelkast liggen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Leg de ingepakte filets in een ovenschaal en zet de schaal 30 minuten in de oven.
Haal ze dan voorzichtig uit de folie en leg de kip terug in de schaal.
Zet nog eens 15 minuten in de oven.
Maak ondertussen de saus.
Bak de sjalotjes in een pan met wat olijfolie en de tijm.
Voeg de Martini toe en laat tot de helft inkoken.
Voeg de kookroom en de honing toe en laat weer halveren tot de helft.
Haal de pan van het vuur en voeg de boter toe, laat de boter in de saus al roerend smelten.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de