Doorgaan naar hoofdcontent

Ham-aardappelkoekjes met rucolapesto


Afgelopen week viel de nieuwe Delicious op de mat met daarin weer een aantal recepten die uitnodigen om snel gemaakt te worden. Eén daarvan is het recept voor deze koekjes. Volgens het blad is het een hoofdgerecht, maar daarvoor vonden wij het wat aan de magere kant. Het is dat het vandaag zondag is en dat we al het nodige tussendoor genuttigd hebben, maar na een gewone werkdag zouden we dit iets te weinig vinden. Misschien beter als voorgerecht of bijgerecht. Maar verder waren ze wel heel erg lekker! Je kunt de koekjes van te voren maken en bakken wanneer je ze wilt eten.

400 gr aardappels, geschild en in stukken
0,5 el grove mosterd
1 el gehakte bieslook
1 klein ei, losgeklopt
75 gr gegrilde achterham, in reepjes
1 el bloem
zonnebloemolie voor het bakken
1 zakje sla à 75 gr
1 el geroosterde pijnboompitten
sladressing naar keuze

rucolapesto
60 gr rucola
2 el geroosterde pijnboompitten
3 el gehakte bieslook
sap van 1 citroen
100 ml olijfolie

Kook de aardappelen gaar, giet af en laat afkoelen.
Prak de aardappels grof met een vork en meng met de mosterd, bieslook, ham, peper, zout en het ei.
Maak er met vochtige handen 8 ronde koekjes van.
Bestrooi licht met bloem.
Maak de pesto door alle ingrediënten in een hoge, smalle beker te doen en er met de staafmixer een saus van te maken.
Meng de sla met de pijnboompitten en sladressing.
Verhit in een koekenpan een flinke hoeveelheid zonnebloemolie (ongeveer 1 - 1,5 cm).
Bak de koekjes in gedeelten in ongeveer 6 minuten goudbruin en goed warm.
Schep ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Serveer de koekjes met de sla en de pesto.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...

Jamie's kipsalade

Volgens Jamie Oliver de lekkerste kipsalade ooit! Ondanks deze aanbeveling heb ik het recept iets aangepast, want om nou eerst een hele kip te roosteren.... 2 halve kipfilets olijfolie peper en zout halve el oregano 1 kleine ciabatta in stukken gescheurd 10 plakken pancetta 50 gr rucola 1 potje halfzongedroogde tomaten in olijfolie, uitgelekt en gehalveerd balsamicoazijn vers geraspte Parmezaanse kaas Verwarm de oven voor op 190C. Bestrooi de kip met de oregano, peper en zout en wrijf de kip in met een beetje olijolie. Schenk een beetje olijfolie over de stukken brood. Bak de kipfilet in 15 minuten gaar in de oven. Voeg na 5 minuten het brood erbij. Neem uit de oven en laat afkoelen. Bak de pancetta in een beetje olie knapperig. Scheur de kipfilet in stukjes. Meng de kip, tomaatjes, rucola, pancetta en broodcroutons. Maak een dressing van 1 el balsamicoazijn en 3 el olijfolie en schep dit door de salade. Strooi er wat Parmezaanse kaas over.