maandag 4 augustus 2014

Dal Curry

In de Trouw van vorige week stond deze heerlijke vegetarische curry van Koken met Karin. Supersnel klaar, vol van smaak en van kleur.
Zeker als je er gewokte spinazie en witte rijst bij serveert. Voor een fris smaakje erbij had ik er ook nog een schaaltje komkommer bij gedaan.


200 gr rode (split)linzen
200 ml kokosmelk
400 ml water
3 trostomaten in stukjes
1 grote ui, fijngesnipperd
1 rode peper, fijngesneden
1 knoflookteentje, fijngesneden
1 volle tl kurkuma
2 tl Madras kerriepoeder (die van Jonnie Boer/Euroma is echt heel lekker)

Was de linzen goed en doe ze met het water, de kokosmelk en de kurkuma in een pan.
Breng aan de kook en laat zonder deksel onder af en toe roeren op laag vuur 15 - 20 minuten zacht koken tot de linzen uit elkaar vallen.
Het moet een beetje een dikke brij worden.
Fruit de ui 8 minuten in een koekenpan in een scheutje olie.
Voeg de peper en knoflook toe en bak even mee.
Roer de kerriepoeder erdoor en bak een minuut mee.
Doe de tomatenblokjes erbij en bak ze 2 minuten mee.
Breng de linzen op smaak met zout en roer het ui-tomatenmengsel door de linzen.

Serveer met witte rijst en gewokte spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten