dinsdag 27 januari 2015

Winterstoof met kip en pastinaak

Van een schaatsmaatje kreeg ik een zak vol met pastinaken uit zijn eigen tuin. En in de Delicious van januari stond net deze stoofschotel waar pastinaak in hoort. Kwam dat even mooi uit!
Een heerlijke, warme winterse schotel en een glas rode wijn erbij maakt het plaatje compleet.

3 el olijfolie
2 kippendijenfilets, bestrooid met peper en zout
250 gr pastinaak, in stukken
200 gr knolselderij, in stukken
2 tenen knoflook, fijngesneden
1,5 tl paprikapoeder
mespuntje chilivlokken
1 klein blikje tomatenpuree
250 ml rode wijn
1 el (esdoorn)stroop
1 blik gepelde tomaten
2 laurierblaadjes
600 gr aardappelen, geschild en in stukken

Verhit de olie in een braadpan en de bak de kippendijen aan beide kanten goudbruin.
Neem de dijen uit de pan.
Bak in het achtergebleven bakvet de pastinaak en knolselderij 4 minuten.
Schep de knoflook, paprikapoeder en tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut.
Voeg de wijn, de tomaten, stroop, chilivlokken en laurierblad toe.
Breng aan de kook en de druk de tomaten met een spatel of grote lepel kapot.
Draai het vuur laag, voeg de kip toe en laat afgedekt 30 - 35 minuten zachtjes gaar stoven.
Kook intussen de aardappelen gaar.
Serveer de stoofpot met de gekookte aardappelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten