dinsdag 22 september 2015

Kip Jalfrezi

Er wordt druk geklust in dit huis, maar er moet natuurlijk ook gewoon gegeten worden. Deze curry van de bbc-foodwebsite ging erin als koek na een dagje schuren en schilderen. Hij is best pittig, dus een groot glas koud bier erbij is helemaal lekker!
Serveer de chicken jalfrezi met witte rijst en naanbrood.


flinke scheut arachideolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 tl chilipoeder
3 tl kurkuma
snuf zout
3 à 4 kippendijenfilets, in grote stukken
1 blik tomaatblokjes
2 tl gemberpoeder (djahé)
3 tl gemalen komijnzaad
3 tl gemalen koriander (ketoembar)
2 el gesmolten boter
sap van 1 citroen

voor erbij:
2 limoenen, in partjes
1 rode peper, in dunne reepjes
koriander of peterselie

Verhit de olie in een braadpan en bak de ui en knoflook op middelhoog vuur in 5 minuten zacht.
Meng de chilipoeder, kurkuma en zout in een kom.
Doe de kip erbij en hussel goed door zodat de kipstukken bedekt zijn met het kruidenmengsel.
Doe de kip bij de ui en knoflook in de pan en bak in 5 - 10 minuten de kip goudbruin.
Voeg de tomaten, gemberpoeder, komijn en koriander toe en roer goed door.
Breng aan de kook en laat op zacht vuur 25 minuten stoven.
Voeg eventueel wat water toe als het geheel te droog wordt.
Roer de boter en citroensap erdoor.
Serveer met limoen, rode peper, koriander, rijst en naanbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten