Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met broccoli en garnalen

Afgelopen week wilde ik 's avonds nog naar mijn hardloopclubje en dat vind ik altijd een beetje lastig met eten. In een Margriet vond ik een aantal lichte maaltijden, waaronder deze pasta met garnalen. Een gerecht met vis is sowieso lichter dan een maaltijd met vlees. Dus mijn missie om steeds meer vis te eten is op de goede weg!

300 gr broccoli
175 gram pasta, bijvoorbeeld penne
3 ansjovisfilets
1 el geraspte kokos
0,5 tl chilivlokken
beetje peterselie
3 el olijfolie
10 rauwe en gepelde garnalen (vers of diepvries)
1 teen knoflook, in plakjes

Snijd de broccoliroosjes los van de steel.
Snijd de steel in kleine blokjes.
Kook beide in ruim water met zout 3 minuten.
Schep de helft van de roosjes uit het water en kook de rest in 3 à 4 minuten gaar.
Giet de groente af en laat uitlekken.
Pureer met een staafmixer de broccoli tot een gladde puree.
Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en bewaar wat van het kookwater.

Laat de ansjovis uitlekken op keukenpapier.
Vermeng de kokos met de chilivlokken en wat gehakte peterselie.

Verhit de helft van de olie in een pan en bak de garnalen op hoog vuur 2 - 3 minuten of tot ze roze zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de garnalen uit de pan en schep om met wat gehakte peterselie.

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de knoflook en de ansjovis 3 minuten totdat de ansjovis smelt.
Voeg de pasta, broccolipuree en broccoliroosjes toe en roer goed door.
Voeg zoveel opgevangen kookwater van de pasta toe tot je een smeuïge saus hebt.
Verwarm 2 minuten op middelhoog vuur.

Schep de pasta op 2 borden en verdeel de garnalen erover.
Strooi er wat van het kokos-chilimengsel over.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Naan met groente en gebakken witte kaas

  Makkelijk, snel en vegetarisch! Het recept komt uit de Allerhande van april 2021. Eigenlijk is het met feta maar niet iedereen in dit huishouden vindt dit lekker, dus nam ik witte kaas van Apetina.  800 gram groente is misschien wat veel voor 2 personen, maar 400 vond ik net te weinig en groente zijn gezond en lekker dus dat kwam wel op. 1 plak witte kaas Apetina 2 el Franse ratatouillekruiden (Euroma) 4 mini naanbroden 400 - 800 gr Provençaalse roerbakgroente 100 gr humus Verwarm de oven voor op 200C. Dep de kaas droog, bestrijk met 2 el olijfolie en bestrooi rondom met 1 el ratatouillekruiden. Leg de kaas in een kleine ovenschaal en bak 10 minuten in het midden van de oven. Doe na 4 minuten de mini naanbroden bij de kaas in de oven. Verhit 2 el olijfolie in een grote koekenpan of wok en bak de groente met 1 el ratatouillekruiden 8 minuten op middelhoog vuur. Besmeer de naanbroden met de humus en verdeel de groente erover. Snij of breek de gebakken kaas in stukken en leg deze op de