Doorgaan naar hoofdcontent

Pasta met broccoli en garnalen

Afgelopen week wilde ik 's avonds nog naar mijn hardloopclubje en dat vind ik altijd een beetje lastig met eten. In een Margriet vond ik een aantal lichte maaltijden, waaronder deze pasta met garnalen. Een gerecht met vis is sowieso lichter dan een maaltijd met vlees. Dus mijn missie om steeds meer vis te eten is op de goede weg!

300 gr broccoli
175 gram pasta, bijvoorbeeld penne
3 ansjovisfilets
1 el geraspte kokos
0,5 tl chilivlokken
beetje peterselie
3 el olijfolie
10 rauwe en gepelde garnalen (vers of diepvries)
1 teen knoflook, in plakjes

Snijd de broccoliroosjes los van de steel.
Snijd de steel in kleine blokjes.
Kook beide in ruim water met zout 3 minuten.
Schep de helft van de roosjes uit het water en kook de rest in 3 à 4 minuten gaar.
Giet de groente af en laat uitlekken.
Pureer met een staafmixer de broccoli tot een gladde puree.
Breng op smaak met peper en zout.

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en bewaar wat van het kookwater.

Laat de ansjovis uitlekken op keukenpapier.
Vermeng de kokos met de chilivlokken en wat gehakte peterselie.

Verhit de helft van de olie in een pan en bak de garnalen op hoog vuur 2 - 3 minuten of tot ze roze zijn.
Breng op smaak met peper en zout.
Schep de garnalen uit de pan en schep om met wat gehakte peterselie.

Verhit de rest van de olie in de koekenpan en bak hierin de knoflook en de ansjovis 3 minuten totdat de ansjovis smelt.
Voeg de pasta, broccolipuree en broccoliroosjes toe en roer goed door.
Voeg zoveel opgevangen kookwater van de pasta toe tot je een smeuïge saus hebt.
Verwarm 2 minuten op middelhoog vuur.

Schep de pasta op 2 borden en verdeel de garnalen erover.
Strooi er wat van het kokos-chilimengsel over.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Prei en wortel uit de wok

Vandaag hebben we boerenkool gegeten, maar wat het weer betreft hadden we beter dit vegetarische wokgerecht van vorige week kunnen eten. Wat een heerlijk voorjaarsweer! Als je een beetje handig bent met prei en wortel snijden, flans je dit gerecht in een kwartiertje in elkaar. Lekker snel dus en het bevat ook nog eens weinig calorieën. Niet dat we op dieet zijn, maar een keer een beetje minder kan nooit kwaad. 2 kopjes rijst 2 preien, schoongemaakt en in ringen van 1 cm 200 gr winterwortel, geschild en in dunne plakjes 2 el wokolie 1 grote teen knoflook, fijngehakt 2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt 2 tl sambal badjak 1 grote rode ui, in dunne partjes 3 el ketjap manis 50 gr ongezouten cashewnoten 1 el verse koriander of peterselie, gehakt Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit in een wok de wokolie en roer de knoflook, sambal en gember erdoor en bak tot het lekker gaat ruiken. Schep de preiringen, wortelplakjes en uipartjes erdoo...