Stamppot boerenkool blijft natuurlijk een topper, maar ik wilde eens iets anders met boerenkool.
In de Boodschappen van januari staan verrassende recepten met boerenkool, waar dit er dus één van is. De volgende keer nog wat uitgebakken spekjes erbij voor een lekkere extra bite.
Olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui in ringen
200 gr saucijzen, vel verwijderd en in stukken gesneden
1 klein takje rozemarijn
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
200 gr bruine bonen, uitgelekt
100 gr kapucijners, uitgelekt
100 gr boerenkool, fijngesneden
Verhit in een braadpan of grote koekenpan een scheut olijfolie en bak het worstvlees, ui en knoflook 5 minuten.
Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes, bruine bonen en kapucijners toe en laat met een deksel op de pan 20 minuten zachtjes stoven.
Voeg de boerenkool toe en warm nog 5 minuten door.
Breng op smaak met zout en peper.
In de Boodschappen van januari staan verrassende recepten met boerenkool, waar dit er dus één van is. De volgende keer nog wat uitgebakken spekjes erbij voor een lekkere extra bite.
Olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 rode ui in ringen
200 gr saucijzen, vel verwijderd en in stukken gesneden
1 klein takje rozemarijn
1 blik tomatenblokjes à 400 gr
200 gr bruine bonen, uitgelekt
100 gr kapucijners, uitgelekt
100 gr boerenkool, fijngesneden
Verhit in een braadpan of grote koekenpan een scheut olijfolie en bak het worstvlees, ui en knoflook 5 minuten.
Voeg de rozemarijn, tomatenblokjes, bruine bonen en kapucijners toe en laat met een deksel op de pan 20 minuten zachtjes stoven.
Voeg de boerenkool toe en warm nog 5 minuten door.
Breng op smaak met zout en peper.
Reacties
Een reactie posten