Het mooie weer van de afgelopen dagen vroeg gewoon om een zomerse maaltijd. Deze asperges met gegrilde gamba's en niet te vergeten het glas witte wijn, voldeden daar prima aan! Ik had het recept gevonden op de website van Knorr, maar toen ik het gisteren wilde maken was het -tijdelijk?- verdwenen. "Het spijt ons, wij konden niet de informatie vinden die u zoekt." Gelukkig zijn er altijd mensen zoals ik die gemaakte recepten op een blog zetten, dus even zoeken en voila!
Ik heb de tijgergarnalen eerst gepeld, je kunt ze ook ongepeld grillen maar dat is weer dan zo'n gedoe aan tafel. Kan ook leuk zijn, maar dit keer gingen we voor de iets gemakkelijker weg. En o ja, ik maakte er ook nog aioli bij.....
Gamba's
12 rauwe tijgergarnalen
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
10 sprieten bieslook
1 limoen, in 8 partjes
Asperges
12 witte asperges
3 plakken serranoham, fijngesneden
1 zakje saus voor asperges
1 stengel citroengras, in grote stukken gesneden
ciabattabrood
Aioli
3 el mayonaise
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepels extra vergine olijfolie
1 theelepels mosterd
scheutje tabasco
citroensap
zout en peper
Pel eventueel de garnalen.
Roer de olijfolie, knoflook en bieslook door elkaar en laat de garnalen minimaal een kwartiertje hierin marineren.
Schil de asperges en breng ze in ruim water aan kook.
Kook de asperges 10 minuten en draai daarna het vuur uit.
Laat ze met het deksel op de pan 15 - 20 minuten nagaren in het hete water.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.
Roer de stukken citroengras erdoor en laat even zachtjes doorkoken.
Verwijder het citroengras en roer de serranoham erdoor.
Roer alle ingrediënten voor de aioli door elkaar.
Breng op smaak met zout, peper, tabasco en citroensap.
Verhit de grillpan tot de gloeiend heet.
Leg de garnalen en de limoenpartjes in de grillpan en grill de garnalen in een paar minuten gaar.
Serveer de gamba's met de limoenpartjes asperges, aspergesaus, aioli en het ciabattabrood.
Ik heb de tijgergarnalen eerst gepeld, je kunt ze ook ongepeld grillen maar dat is weer dan zo'n gedoe aan tafel. Kan ook leuk zijn, maar dit keer gingen we voor de iets gemakkelijker weg. En o ja, ik maakte er ook nog aioli bij.....
Gamba's
12 rauwe tijgergarnalen
4 el olijfolie
2 teentjes knoflook
10 sprieten bieslook
1 limoen, in 8 partjes
Asperges
12 witte asperges
3 plakken serranoham, fijngesneden
1 zakje saus voor asperges
1 stengel citroengras, in grote stukken gesneden
ciabattabrood
Aioli
3 el mayonaise
2 teentjes knoflook
1,5 eetlepels extra vergine olijfolie
1 theelepels mosterd
scheutje tabasco
citroensap
zout en peper
Pel eventueel de garnalen.
Roer de olijfolie, knoflook en bieslook door elkaar en laat de garnalen minimaal een kwartiertje hierin marineren.
Schil de asperges en breng ze in ruim water aan kook.
Kook de asperges 10 minuten en draai daarna het vuur uit.
Laat ze met het deksel op de pan 15 - 20 minuten nagaren in het hete water.
Maak de saus volgens de aanwijzingen op het pakje.
Roer de stukken citroengras erdoor en laat even zachtjes doorkoken.
Verwijder het citroengras en roer de serranoham erdoor.
Roer alle ingrediënten voor de aioli door elkaar.
Breng op smaak met zout, peper, tabasco en citroensap.
Verhit de grillpan tot de gloeiend heet.
Leg de garnalen en de limoenpartjes in de grillpan en grill de garnalen in een paar minuten gaar.
Serveer de gamba's met de limoenpartjes asperges, aspergesaus, aioli en het ciabattabrood.
Reacties
Een reactie posten