Doorgaan naar hoofdcontent

Steak sandwich met bietensalade


De Allerhande van deze maand staat vol met groente- en fruitgerechten, maar voor de carnivoren onder ons zijn er gelukkig ook vleesgerechten.
Zoals deze steak sandwich, een soort luxe hamburger.


300 gr rode ui, in halve ringen
40 gr boter
320 gr biefstuk (2 à 3 biefstukjes)
1 wit stokbrood
80 gr Cheddarkaas
3 el grove mosterd
2 el olijfolie
75 gr rucola
400 gr geraspte bietjes

Verhit de helft van de boter in een koekenpan en bak de uiringen op middelhoog vuur ongeveer 12 minuten.
Neem uit de pan.
Bestrooi de biefstukjes met zout en peper.
Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de biefstuk 4 minuten op hoog vuur aan alle kanten bruin.
Neem de biefstuk uit de pan laat 5 minuten rusten in aluminiumfolie.
Snijd de biefstuk in plakken.

Verwarm de ovengrill en snijd het stokbrood overlangs doormidden.

Klop een dressing van 1 el mosterd, de olijfolie en 1 el water.
Schep de dressing met 2/3 van de rucola door de bietjes.
Breng op smaak met peper en zout.

Beleg de onderste helft van het stokbrood met de gebakken ui, plakjes biefstuk en de cheddar.
Gril zowel de belegde als de niet-belegde helft van het stokbrood ongeveer 2 minuten in het midden van de oven tot de kaas smelt.

Neem het brood uit de oven, besmeer de bovenste helft met de rest van de mosterd.
Beleg de onderste helft van het brood met de rest van de rucola en leg de bovenste helft er bovenop.
Snijd het brood in 2 stukken.
Serveer met de bietensalade.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi...

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg ...

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is. ...