zondag 26 juni 2016

Varkenshaas met geroosterde peer

Toen we dit heerlijke gerecht voor de tweede keer wilde eten, zag ik dat het nog niet op het blog stond. Dus vandaag alsnog!
Het zoete van de peer is erg lekker bij de varkenshaas en de spitskool. Glaasje wijn erbij en je hebt een feestelijke maaltijd.

1 teentje knoflook, in dunne plakjes
1 varkenshaas
4 el ketjap
0,5 dl rode wijn
3 el olijfolie
4 takjes rozemarijn
2 stevige peren, met schil, in 6 parten
2 uien, in halve ringen
250 gr tagliatelle of andere lintpasta
500 gr spitskool, in reepjes
1 dl slagroom
60 gr Grana Padano kaas


Bestrooi de varkenshaas met zout en peper.
Doe de ketjap, rode wijn, 2 el olijfolie, 2 takjes rozemarijn en de varkenshaas in een schaal en laat 30 minuten marineren.
Verwarm de oven voor op 200C.
Leg de perenparten en de uiringen in een ovenschaal.
Neem de varkenshaas uit de marinade en leg 'm tussen de peren en uien.
Giet de marinade erbij.
Besprenkel het geheel met nog wat olijfolie en zet in de oven.
Breng na 15 minuten de oventemperatuur terug naar 170C. en laat de varkenshaas dan nog 25 minuten verder garen.
Schep ondertussen alles een keertje om en strooi daarbij de naaldjes van de rest van de rozemarijn tussen het vlees en de peren.

Stoof de spitskool in 2 centimeter water met een deksel op de pan in 7 minuten beetgaar.
Voeg de room en 30 gr van de geraspte kaas toe en roer een keer goed om.
Breng op smaak met zout en peper.
Draai het vuur uit en laat de pan met deksel erop staan tot gebruik.

Kook intussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Neem de ovenschaal uit de oven en snij het vlees in plakken.
Verdeel de pasta en spitskool over 2 borden en strooi er de rest van de kaas over.
Serveer het vlees met de peertjes en uien en giet de saus erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten