zaterdag 24 september 2016

Kippensoep

Volgend weekend staat mijn eerste halve marathon op het programma. Al een paar maanden ben ik hier flink voor aan het trainen, maar nu: snipverkouden.. dat komt dus niet echt goed uit. In mijn hardloopbijbel "Run Baby Run" van Nydia van Voorthuizen en Hans Nijenhuis (een geweldig leuk boek trouwens!) staat het recept voor kippensoep. Nydia beschrijft dat zij ziek wordt vlak voor een wedstrijd en dat kippensoep het wondermiddel blijkt te zijn. Dus daarom vandaag: kippensoep!


3 kippenbouillonblokjes
3 cm verse gember, geschild en in stukken gesneden
2 flinke uien, fijngesneden
4 tenen knoflook, fijngesneden
stuk gerookte kipfilet, in stukjes
1 zak Chinese wokgroenten
1 el kurkuma
1,5 tl chilipoeder
flink wat zwarte peper
scheut sojasaus

1 hardgekookt ei
grof gehakte cashewnoten
verse bladpeterselie
Gebakken uitjes (van die krokante uit een potje)

Breng 1,5 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes en gember toe.
Verhit een scheutje olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook 5 minuten op middelhoog vuur.
Doe de roerbakgroenten erbij en roerbak dit een paar minuten.
Voeg de stukjes gerookte kipfilet toe.
Zeef de bouillon om de stukken gember eruit te halen en schenk de bouillon in de pan met de groenten.
Roer de kurkuma, chilipoeder en zwarte peper erdoor en een scheut sojasaus.
Laat een paar minuten op laag vuur pruttelen.

Schenk de soep in een kom en strooi er stukjes ei, cashewnoten, bladpeterselie en gebakken uitjes over.

Eet smakelijk en beterschap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten