Morgen doe ik mee met de Dam-tot-Damloop en over twee weken hoop ik mijn eerste halve marathon te lopen. In mijn speurtocht naar hardlopersmaaltijden, stuitte ik op de website van BBC Goodfood op het "marathon mealplan" Nu ga ik geen hele marathon lopen, maar ook bij kortere afstanden zullen deze recepten wel passen. Dus vandaag - de dag before race day - aten we pasta met champignons en bacon en als toetje deze superlekkere crumble!
2 handperen, geschild en in stukjes
50 gr. lichtbruine basterdsuiker
125 gr bramen
100 gr bloem
50 gr ongezouten boter, koud en in kleine stukjes
40 gr grof gehakte pistachenoten
50 gr rietsuiker
ijs of crème fraîche
Verwarm de oven voor op 190C.
Doe de stukjes peer met de basterdsuiker in een pannetje en verhit op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot de peren zacht beginnen te worden en het sap vrij komt.
Voeg de bramen toe en breng opnieuw aan de kook.
Neem de pan van het vuur.
Verdeel het fruit en sap over twee eenpersoons ovenschaaltjes of neem 1 grotere schaal.
Meng de bloem met de boter en een snuf zout.
Kneed dit met je vingers tot een zeer korrelig deeg.
Roer de pistachenootjes en de rietsuiker door het broodkruimelachtige deeg.
Verdeel het deeg over de vormen.
Bak 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat een klein beetje afkoelen en serveer de crumble met ijs of een kloddertje crème fraîche.
2 handperen, geschild en in stukjes
50 gr. lichtbruine basterdsuiker
125 gr bramen
100 gr bloem
50 gr ongezouten boter, koud en in kleine stukjes
40 gr grof gehakte pistachenoten
50 gr rietsuiker
ijs of crème fraîche
Verwarm de oven voor op 190C.
Doe de stukjes peer met de basterdsuiker in een pannetje en verhit op middelhoog vuur ongeveer 10 minuten tot de peren zacht beginnen te worden en het sap vrij komt.
Voeg de bramen toe en breng opnieuw aan de kook.
Neem de pan van het vuur.
Verdeel het fruit en sap over twee eenpersoons ovenschaaltjes of neem 1 grotere schaal.
Meng de bloem met de boter en een snuf zout.
Kneed dit met je vingers tot een zeer korrelig deeg.
Roer de pistachenootjes en de rietsuiker door het broodkruimelachtige deeg.
Verdeel het deeg over de vormen.
Bak 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat een klein beetje afkoelen en serveer de crumble met ijs of een kloddertje crème fraîche.
Reacties
Een reactie posten