Gisterenavond was de halve finale van de Great British Bake Off, dus om in de stemming te blijven deze cake uit het bijbehorende bakboek!
De cake is snel en makkelijk te maken, dus geen excuses. De cake is van zichzelf niet zo zoet, maar het glazuur maakt dat ruimschoots goed :-)
cake
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
snuf zout
50 gr gemalen amandelen
200 gr kristalsuiker
Fijn geraspte citroenschil van 1 citroen
3 medium eieren, op kamertemperatuur
125 ml Griekse yoghurt
125 ml zonnebloemolie
glazuur
125 gr poedersuiker
Fijn geraspte citroenschil van 1 citroen
1 el Griekse yoghurt
Ingevette cakevorm van 25 cm. (Iets kleiner kan ook)
Leg een lange strook bakpapier over de bodem en de korte kanten. Zorg dat het overhangt, dan kun je zometeen de cake makkelijk uit de vorm tillen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Zeef de bloem, bakpoeder, zout, amandelmeel in grote kom.
Roer de suiker en het citroenrasp erdoor.
Klop de eieren met de yoghurt en olie los en schenk bij het bloemmengsel.
Roer met een houten lepel tot één geheel.
Schenk het mengsel in de cakevorm.
Bak 55 - 65 minuten in het midden van de oven.
Maak tegen het einde van de baktijd het glazuur.
Zeef de poedersuiker in een kom.
Roer het citroenrasp erdoor.
Roer er dan net zoveel yoghurt erdoor tot je een dikke, smeerbare massa hebt.
Neem de cake uit de oven en laat in de vorm 5 minuten afkoelen op een rooster.
Snij de lange kanten voorzichtig los en til de cake aan het papier uit de vorm en zet op het rooster.
Schep/smeer het glazuur over de warme cake, het mag best een beetje over de randen heen druppelen.
Laat de cake verder afkoelen.
De cake kan in een luchtdichte doos 4 dagen bewaard worden.
De cake is snel en makkelijk te maken, dus geen excuses. De cake is van zichzelf niet zo zoet, maar het glazuur maakt dat ruimschoots goed :-)
cake
150 gr bloem
2 tl bakpoeder
snuf zout
50 gr gemalen amandelen
200 gr kristalsuiker
Fijn geraspte citroenschil van 1 citroen
3 medium eieren, op kamertemperatuur
125 ml Griekse yoghurt
125 ml zonnebloemolie
glazuur
125 gr poedersuiker
Fijn geraspte citroenschil van 1 citroen
1 el Griekse yoghurt
Ingevette cakevorm van 25 cm. (Iets kleiner kan ook)
Leg een lange strook bakpapier over de bodem en de korte kanten. Zorg dat het overhangt, dan kun je zometeen de cake makkelijk uit de vorm tillen.
Verwarm de oven voor op 180C.
Zeef de bloem, bakpoeder, zout, amandelmeel in grote kom.
Roer de suiker en het citroenrasp erdoor.
Klop de eieren met de yoghurt en olie los en schenk bij het bloemmengsel.
Roer met een houten lepel tot één geheel.
Schenk het mengsel in de cakevorm.
Bak 55 - 65 minuten in het midden van de oven.
Maak tegen het einde van de baktijd het glazuur.
Zeef de poedersuiker in een kom.
Roer het citroenrasp erdoor.
Roer er dan net zoveel yoghurt erdoor tot je een dikke, smeerbare massa hebt.
Neem de cake uit de oven en laat in de vorm 5 minuten afkoelen op een rooster.
Snij de lange kanten voorzichtig los en til de cake aan het papier uit de vorm en zet op het rooster.
Schep/smeer het glazuur over de warme cake, het mag best een beetje over de randen heen druppelen.
Laat de cake verder afkoelen.
De cake kan in een luchtdichte doos 4 dagen bewaard worden.
Reacties
Een reactie posten