zaterdag 15 oktober 2016

Smeltende gehaktballetjes in tomatensaus

Vorige week waren we op vakantie in Zuid-Engeland en ik kon het natuurlijk niet laten om een kooktijdschrift op de kop te tikken. Op de voorkant van GoodFood stond zo'n lekker makende foto dat ik die heb gekocht. Een schaal heerlijke comfortfood voor de herfst die eindelijk is begonnen.

250 gr half-om-half gehakt
1/4 tl venkelzaad
1/4 tl chilivlokken
1 tl oregano
1 bolletje mozzarella
1 kleine ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 tl tomatenpuree
2 el rode wijn
1 blik à 400 gr tomatenblokjes
250 ml passata
2 laurierblaadjes
1 tl lichtbruine basterdsuiker
peper en zout
olijfolie
200 gr pasta, bijvoorbeeld farfalle of penne

Verwarm de oven voor op 200C.
Meng het gehakt met het venkelzaad, chilivlokken, halve tl oregano, peper en zout.
Kneed goed door en draai er 8 balletjes van.
Snijd 8 kleine blokjes van de mozzarella en duw in ieder balletje een blokje mozzarella.
Zet 10 minuten in de koelkast.

Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 8 minuten op zacht vuur.
Voeg de knoflook toe en bak een minuutje mee.
Roer de tomatenpuree, wijn, tomatenblokjes, passata, laurierblaadjes, basterdsuiker en een halve tl oregano door de uien.
Breng aan de kook en laat met een deksel op de pan 20 minuten zachtjes pruttelen.
Breng op smaak met zout en peper.

Leg de gehaktballetjes op een bakplaat, sprenkel er wat olie over en bak de balletjes 10 minuten in de hete oven.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de pasta af en roer door de tomatensaus.

Doe de pasta en saus in een ovenschaal en verdeel de gehaktballetjes over de schaal.
Verdeel de rest van de mozzarella over de saus.
Zet de schaal nog 10 minuten in de oven of even onder een hete grill tot de kaas gesmolten is en de gehaktballetjes goudbruin zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten