Een paar weken geleden hebben we onze tomaten geoogst. Ze waren nog groen, maar groeien deden de tomaten niet meer. Ze hebben dus een paar weken in de vensterbank gelegen tot ze mooi rood waren. Maar wat nu?
Het waren er te weinig om er soep van te maken, daarom heb ik ze vandaag in de oven gedroogd. Het is niet veel werk, het kost alleen tijd. Binnenkort de overheerlijke Jamie's kipsalade maar weer eens eten met deze tomaatjes!
5 tomaten, in partjes
3 teentjes knoflook, gekneusd
peper en zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 100C.
Verdeel de tomaatpartjes over een bakplaat en leg de gekneusde teentjes knoflook ertussen.
Bestrooi met peper en zout.
Sprenkel er olijfolie over.
Laat de tomaatjes 1,5 tot 2,5 uur drogen in de oven.
Steek een houten lepel tussen de ovendeur, zodat de deur op een kiertje staat.
Laat de gedroogde tomaten afkoelen en doe ze in een schone pot.
Schenk er olijfolie op en bewaar de pot in de koelkast.
Het waren er te weinig om er soep van te maken, daarom heb ik ze vandaag in de oven gedroogd. Het is niet veel werk, het kost alleen tijd. Binnenkort de overheerlijke Jamie's kipsalade maar weer eens eten met deze tomaatjes!
5 tomaten, in partjes
3 teentjes knoflook, gekneusd
peper en zout
olijfolie
Verwarm de oven voor op 100C.
Verdeel de tomaatpartjes over een bakplaat en leg de gekneusde teentjes knoflook ertussen.
Bestrooi met peper en zout.
Sprenkel er olijfolie over.
Laat de tomaatjes 1,5 tot 2,5 uur drogen in de oven.
Steek een houten lepel tussen de ovendeur, zodat de deur op een kiertje staat.
Laat de gedroogde tomaten afkoelen en doe ze in een schone pot.
Schenk er olijfolie op en bewaar de pot in de koelkast.
Reacties
Een reactie posten