zondag 27 november 2016

Zuurkoolrisotto

Een tijdje geleden kreeg ik van iemand de tip om eens zuurkoolrisotto te maken. Een combinatie die ik niet snel zelf zou bedenken, maar het was verrassend lekker! Het frisse van de zuurkool met het romige van de risotto blijkt een heerlijke combinatie. Ik was al weer vergeten wat er zoal in moest, maar een snelle zoektocht op internet leverde dit recept op.

– 125 gr spekblokjes
– 1 kleine ui, fijngesneden
– olijfolie
– 150 gr risottorijst
– 50 ml droge witte wijn
– 500 ml warme paddenstoelenbouillon
– 125 gr zuurkool
– 50 gr Parmezaanse kaas, geraspt
– 20 gr boter

Bak de spekjes in hun eigen vet krokant en zet apart.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de uitjes op zacht vuur in 3 minuten glazig.
Voeg de rijst toe en bak deze al roerend 2 minuten mee.
Schenk de wijn erbij en blijf roeren.
Voeg daarna telkens een soeplepel bouillon toe. Doe pas de volgende schep erbij als de vorige is opgenomen door de rijst.
Voeg halverwege de zuurkool erbij.
Na ongeveer 20 minuten is de rijst gaar.
Draai het vuur uit als de risotto klaar is en roer de boter en de kaas erdoor.
Laat met een deksel op de pan 3 minuten staan.
Verdeel de risotto over 2 borden en strooi de spekjes en nog wat geraspte Parmezaanse kaas er over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten