Manlief kreeg van een collega een hele zak vol met kiwibessen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het zijn dus bessen die heel erg naar hele rijpe kiwi smaken. Als je ze doorsnijdt zien ze er ook uit als kiwi's, maar ze hebben een gladde schil. Op zoek naar een gerecht kwam ik deze yoghurttaartjes tegen en ze waren heerlijk. Gelatine en kiwi's is geen gelukkige combinatie, maar bij deze kiwibessen is het geen probleem. Het recept is voor 4 personen.
125 gr kiwibessen
2,5 dl volle yoghurt
3 blaadjes gelatine
½ dl water
80 g kristalsuiker
1 dl slagroom
10 volkorenkoekjes
1 el bruine suiker
60 g roomboter
4 bakringen van 8 - 10 cm. (Wij hebben ze ooit uit pvc-pijp gezaagd. Zolang een gerecht niet in de oven hoeft, werkt dat prima)
Week de blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water.
Was de kiwibessen en snijd 1/3 van de kiwibessen in kleine partjes en breng samen met het water en de kristalsuiker tegen de kook aan.
Neem de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine goed uit en roer dit door het kiwibessen-suikermengsel tot de gelatine is opgelost.
Laat afkoelen.
Schenk yoghurt in een kom en voeg hier het afgekoelde kiwibesmengsel aan toe.
Zet dit in de koelkast.
Hak de volkorenkoekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt de roomboter op laag vuur en voeg de bruine suiker en koekjes toe en roer dit goed door.
Verdeel het mengsel over 4 ringen en druk goed aan.
Zet ze vervolgens in de koelkast.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
Meng de slagroom door het kiwibesmengsel.
Verdeel de bavarois over de ringen en zet voor minimaal 50 minuten in de koelkast.
Halveer de overgebleven kiwibessen.
Haal de taartjes uit ringen wanneer de bavarois goed is opgesteven.
Haal eventueel een dunne spatel langs de ring zodat de bavarois los komt.
Garneer met de gehalveerde kiwibessen.
125 gr kiwibessen
2,5 dl volle yoghurt
3 blaadjes gelatine
½ dl water
80 g kristalsuiker
1 dl slagroom
10 volkorenkoekjes
1 el bruine suiker
60 g roomboter
4 bakringen van 8 - 10 cm. (Wij hebben ze ooit uit pvc-pijp gezaagd. Zolang een gerecht niet in de oven hoeft, werkt dat prima)
Week de blaadjes gelatine in een schaaltje met koud water.
Was de kiwibessen en snijd 1/3 van de kiwibessen in kleine partjes en breng samen met het water en de kristalsuiker tegen de kook aan.
Neem de pan van het vuur, knijp de blaadjes gelatine goed uit en roer dit door het kiwibessen-suikermengsel tot de gelatine is opgelost.
Laat afkoelen.
Schenk yoghurt in een kom en voeg hier het afgekoelde kiwibesmengsel aan toe.
Zet dit in de koelkast.
Hak de volkorenkoekjes fijn in een keukenmachine.
Smelt de roomboter op laag vuur en voeg de bruine suiker en koekjes toe en roer dit goed door.
Verdeel het mengsel over 4 ringen en druk goed aan.
Zet ze vervolgens in de koelkast.
Klop de slagroom op tot yoghurtdikte.
Meng de slagroom door het kiwibesmengsel.
Verdeel de bavarois over de ringen en zet voor minimaal 50 minuten in de koelkast.
Halveer de overgebleven kiwibessen.
Haal de taartjes uit ringen wanneer de bavarois goed is opgesteven.
Haal eventueel een dunne spatel langs de ring zodat de bavarois los komt.
Garneer met de gehalveerde kiwibessen.
Reacties
Een reactie posten