donderdag 19 oktober 2017

Zuid-Afrikaanse kip met chutney

Op vakantie in Engeland natuurlijk weer een exemplaar van GoodFood aangeschaft. De meeste recepten zijn ook wel op website te vinden, maar niets fijner dan bladeren door een blad met lekkere dingen.
Zo viel mijn oog onder andere op deze South African chutney chicken en heb ik die daar meteen gemaakt. Toen vergeten een foto te maken, dus afgelopen week thuis gewoon weer gemaakt en nu wel met foto.

4 kippendijen met bot en vel (kippendijfilet kan ook heel goed, maar dit geeft net iets meer smaak)
1 el olijfolie
1 klein uitje, fijngesneden
1 teentje knoflook, fijngesneden
halve spaanse peper, in ringetjes
1 el worcestershiresaus
3 el mayonaise
3 el mangochutney

Verwarm de oven voor op 200C.
Verhit de olie in een pan en fruit de ui, knoflook en spaanse peper op laag vuur tot het zacht is geworden.
Roer de mayonaise, mangochutney en worcestershiresaus erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.

Leg de kippendijen op een met aluminiumfolie beklede bakplaat.
Verdeel het chutneymengsel over de kip.
Rooster de kippendijen in 40 - 45 minuten tot ze gaar en kleverig zijn.

Serveer met salade, geroosterde aardappeltjes en doperwten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten