Doorgaan naar hoofdcontent

Chilivis met tahinsaus

Een tijdje geleden heb ik mijzelf het nieuwste kookboek van Yotam Ottolenghi cadeau gedaan. Het boek heet Simpel en er staan veel gerechten in die snel en makkelijk van te voren te maken zijn of niet meer dan 10 ingrediënten hebben. Maar bovenal staan er vooral lekkere recepten in, zoals deze chilivis met tahinsaus. Lekker met gebakken broccoli en boerenkool uit hetzelfde boek.

400 gr heilbot of kabeljauw in 2 stukken
30 ml olijfolie
1 rode peper, in ringen
1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes
0,5 tl karwijzaad
0,5 tl milde paprikapoeder
500 gr romatomaten, in blokjes
1 el tomatenpuree
0,25 tl suiker
koriander

Tahinsaus
25 gr tahin
0,5 el citroensap
30 ml water
snufje zout

Verhit de olie in een pan en bak de rode peper 2 minuten.
Voeg de knoflook, karwijzaad en paprikapoeder toe en bak 1 minuutje.
Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en snufje zout erbij en laat de saus onder af en toe roeren 15 minuten sudderen tot hij dik is.
Leg de vismoten in de saus en laat met de deksel op de pan in 10 minuten gaar stoven.
Haal de vis uit de pan en houdt warm.
Als de saus dun is geworden, laat hem dan op hoog vuur tot de gewenste dikte inkoken.

Meng alle ingrediënten voor de tahinsaus door elkaar.

Leg de vis in een schaal, sprenkel de saus erover en bestrooi met koriander.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Flammkuchen

Flammkuchen is brooddeeg met spek en uien; een heerlijke hartige hap met dit ijskoude weer! Je kunt de flammkuchen een dag van te voren maken, laten afkoelen tot kamertemperatuur en daarna afgedekt in de koelkast bewaren. Koud is het lekker, maar je kunt het geheel ook 10 minuten opwarmen in een oven van 210C. Het recept komt weer -met wat kleine aanpassingen- uit de Allerhande nr. 1 van dit jaar. 1 pak witbroodmix 125 ml crème fraîche 200 gr volle Franse kwark 1 mespunt nootmuskaat 3 rode uien, in dunne ringen 150 gr gerookt spek (stukje) Meng de mix voor het witbrood met de hoeveelheod boter en water zoals op het pak staat. Kneed een soepel deeg. Dek de kom af met een vochtige doek en laat 1 uur rijzen bij kamertemperatuur. Verwarm de oven voor op 250C. Snijd het spek in zo dun mogelijke plakjes. Rol het deeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat tot een dikte van 1 cm. Meng de crème fraîche met de kwark en breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Verdeel dit over het deeg

Maastrichtse sinaasappelmiserable

Ook een recept uit de nieuwste Delicious. Het is wel een mini-miserable geworden, aangezien ik de hoeveelheden heb gehalveerd. Hoe ik het voor elkaar krijg, weet ik niet maar de keuken was een klein slagveld na het maken van dit taartje. Maar dat was het wel waard, want het is erg lekker geworden! 3 eieren, gesplitst 85 gr suiker 125 gr amandelmeel 125 gr poedersuiker 25 gr bloem, gezeefd 1 perssinnaasappel 125 gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur 1 el sinaasappellikeur Verwarm de oven voor op 180C. Klop de eiwitten met een kwart theelepel zout dik en lobbig. Voeg 25 gr van de suiker toe en klop het eiwit stijf. Meng het amandelmeel, de poedersuiker en de bloem. Spatel dit mengsel luchtig door het eiwit. Schep het beslag in een spuitzak. Leg op een bakplaat een bel bakpapier en teken er 2 cirkels van 10 cm op. Spuit het beslag met een hoogte van 1 à 1,5 cm hoog in cirkels, begin in het midden en maak rondjes tot de hele cirkels gevuld zijn. Bak het amandelbi

Gebakken broccoli en boerenkool met knoflook

Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis . Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk! 1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm 200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd. 1,5 el olijfolie 1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes 0,25 tl komijnzaad 0,5 tl chilivlokken 5 gr muntblaadjes, in reepjes 0,5 el limoensap zout Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook. Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten. Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water. Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden. Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af. Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan. Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.