Een tijdje geleden heb ik mijzelf het nieuwste kookboek van Yotam Ottolenghi cadeau gedaan. Het boek heet Simpel en er staan veel gerechten in die snel en makkelijk van te voren te maken zijn of niet meer dan 10 ingrediënten hebben. Maar bovenal staan er vooral lekkere recepten in, zoals deze chilivis met tahinsaus. Lekker met gebakken broccoli en boerenkool uit hetzelfde boek.
400 gr heilbot of kabeljauw in 2 stukken
30 ml olijfolie
1 rode peper, in ringen
1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes
0,5 tl karwijzaad
0,5 tl milde paprikapoeder
500 gr romatomaten, in blokjes
1 el tomatenpuree
0,25 tl suiker
koriander
Tahinsaus
25 gr tahin
0,5 el citroensap
30 ml water
snufje zout
Verhit de olie in een pan en bak de rode peper 2 minuten.
Voeg de knoflook, karwijzaad en paprikapoeder toe en bak 1 minuutje.
Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en snufje zout erbij en laat de saus onder af en toe roeren 15 minuten sudderen tot hij dik is.
Leg de vismoten in de saus en laat met de deksel op de pan in 10 minuten gaar stoven.
Haal de vis uit de pan en houdt warm.
Als de saus dun is geworden, laat hem dan op hoog vuur tot de gewenste dikte inkoken.
Meng alle ingrediënten voor de tahinsaus door elkaar.
Leg de vis in een schaal, sprenkel de saus erover en bestrooi met koriander.
400 gr heilbot of kabeljauw in 2 stukken
30 ml olijfolie
1 rode peper, in ringen
1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes
0,5 tl karwijzaad
0,5 tl milde paprikapoeder
500 gr romatomaten, in blokjes
1 el tomatenpuree
0,25 tl suiker
koriander
Tahinsaus
25 gr tahin
0,5 el citroensap
30 ml water
snufje zout
Verhit de olie in een pan en bak de rode peper 2 minuten.
Voeg de knoflook, karwijzaad en paprikapoeder toe en bak 1 minuutje.
Doe de tomatenblokjes, tomatenpuree, suiker en snufje zout erbij en laat de saus onder af en toe roeren 15 minuten sudderen tot hij dik is.
Leg de vismoten in de saus en laat met de deksel op de pan in 10 minuten gaar stoven.
Haal de vis uit de pan en houdt warm.
Als de saus dun is geworden, laat hem dan op hoog vuur tot de gewenste dikte inkoken.
Meng alle ingrediënten voor de tahinsaus door elkaar.
Leg de vis in een schaal, sprenkel de saus erover en bestrooi met koriander.
Reacties
Een reactie posten