Nog meer lekkers uit het boek Simpel van Yotam Ottolenghi. Deze broccoli met boerenkool aten we bij de chilivis.
Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk!
1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm
200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd.
1,5 el olijfolie
1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes
0,25 tl komijnzaad
0,5 tl chilivlokken
5 gr muntblaadjes, in reepjes
0,5 el limoensap
zout
Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook.
Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten.
Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water.
Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden.
Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af.
Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen.
Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan.
Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.
Schep de knoflook uit de pan.
Doe de boerenkool in de pan en roerbak 4 minuten tot de bladeren krokant worden.
Voeg de broccoli, de helft van de chilivlokken en een snufje zout toe.
Roerbak alles nog 1 à 2 minuten en schep de groenten op een schaal.
Schep de munt erdoor en besprenkel met limoensap.
Bestrooi met de andere helft van de chilivlokken en de knapperige knoflook.
Voor de boerenkool liep ik even de tuin in en plukte een paar bladeren. Dat maakte het helemaal leuk!
1 stronkje broccoli in roosjes van 3-4 cm
200 gr boerenkool, taaie stelen en nerven verwijderd.
1,5 el olijfolie
1 flinke teen knoflook, in dunne plakjes
0,25 tl komijnzaad
0,5 tl chilivlokken
5 gr muntblaadjes, in reepjes
0,5 el limoensap
zout
Breng in een grote pan een ruime hoeveelheid water met zout aan de kook.
Blancheer als het water kookt, de broccoli 2 minuten.
Schep met een schuimspaan de groente uit de pan en spoel af met koud water.
Blancheer daarna de boerenkool 30 seconden.
Giet af en spoel de boerenkool ook met koud water af.
Knijp de boerenkool uit in een theedoek om er zoveel mogelijk water uit te halen.
Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan.
Voeg de knoflook en komijnzaad toe en bak 2 minuten tot de knoflook goudbruin is.
Schep de knoflook uit de pan.
Doe de boerenkool in de pan en roerbak 4 minuten tot de bladeren krokant worden.
Voeg de broccoli, de helft van de chilivlokken en een snufje zout toe.
Roerbak alles nog 1 à 2 minuten en schep de groenten op een schaal.
Schep de munt erdoor en besprenkel met limoensap.
Bestrooi met de andere helft van de chilivlokken en de knapperige knoflook.
Reacties
Een reactie posten